Επιτροπή Αγώνα Φυλής Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Την Πέμπτη 2/6 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της περιφέρειάς μας. Ήταν όλοι εκεί, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Ηλίας Λιακόπουλος, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Μπουραΐμης, άλλοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από Δήμους της Αττικής.Αλλά κύρια ήταν εκεί οι κάτοικοι του Δήμου μας μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής αλλά και άλλων συλλόγων και φορέων του Δήμου μας. Έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η παρουσία μας στη συνεδρίαση αφού υπήρχαν δυνάμεις ΜΑΤ οι οποίες είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου. Δεν μπόρεσαν να μας κρατήσουν έξω. Μπήκαμε στο κτήριο αποφασισμένοι να μιλήσουμε. Η αγανάκτηση μεγάλη η οποία ενώθηκε με την αγανάκτηση από την Κερατέα και το Γραμματικό για το έγκλημα της καύσης που σχεδιάζεται και αφορά όλη την Αττική.


Από τις ομιλίες σημειώσαμε τα κύρια σημεία:

Γιάννης Σγουρός:

Ανακοίνωσε με στόμφο την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχυνθεί η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού μέχρι τέλος του έτους, χωρίς παρεκλίσεις.

Ηλίας Λιακόπουλος:
  1. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ τον Περιφερειακό Σχεδιασμό του 2003 χωρίς καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις, χωρίς να δείχνει πρόθυμη να ακούσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης των απορριμμάτων φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
  2. Ακούσαμε οτι στο Γραμματικό τα έργα έχουν προχωρήσει σε σημείο που να θεωρείται πλέον "τελειωμένη υπόθεση" και οτι ο αγώνας της Κερατέας επέφερε τελικά θετικά αποτελέσματα... Ποια είναι αυτά; Την αποδοχή από την Δημοτική Αρχή του εργοστασίου καύσης και του Περιφερειακού Σχεδιασμού σε πείσμα του αγώνα των κατοίκων...
  3. Ανακοίνωσε οτι τα έργα υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού στη Φυλή ξεκίνησαν και ήδη συντελούνται "βαριές εκβαθύνσεις" μέσα στη χωματερή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια