EMAIL από Επιτροπή Αγώνα Φυλής


Επιτροπή Αγώνα Φυλής προς bcc: Εμένα
προβολή λεπτομερειών 8:27 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)
Από την Ενότητα Πολιτών λάβαμε στις 6/6 το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητοί Συναγωνιστές.
Διαβάσαμε στο δελτίο τύπου που στείλατε την αναφορά σε όσους μίλησαν και το τι ακριβώς είπαν ως επικεφαλίδα αλλά με ιδιαίτερη έκπληξη πουθενά δεν είδαμε την αναφορά σας στον επικεφαλής της Παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία το περιστατικό απλά και μόνο για το δίκαιο, αφού αναφέρατε τους άλλους θα ΕΠΡΕΠΕ να αναφέρετε κι εμας. Για το δίκαιο λοιπόν, εάν ξεχάσατε το τι ακριβώς έγινε εκεί δείτε στο link http://www.youtube.com/watch?v=K15OnTLCGHs την τοποθέτηση του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ...

Καλή συνέχεια στον αγώνα, που είναι κοινός αγώνας με κοινός στόχους. ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Η απάντησή μας είναι η εξής:
Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής, η οποία συγκροτήθηκε μέσα από Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων και φορέων του Δήμου μας έχει ένα και μόνο στόχο, την οργάνωση του αγώνα για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής, την αποτροπή της δημιουργίας των εργοστασίων καύσης και την ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού. Ως εκ τούτου δεν προβάλει κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, άλλωστε δεν μας χρειάζονται. Η αναφορά των συγκεκριμένων ονομάτων στο δελτίο τύπου που εκδόσαμε δεν είχε στόχο την προβολή τους αλλά την έκθεσή τους στο λαό και την απόδειξη αυτού που ισχυριζόμαστε, οτι δηλαδή κυβέρνηση, περιφέρεια, δημοτική αρχή βάζουν πλάτη και προωθούν την επιτάχυνση της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού και τη συνέχιση του εγκλήματος στον τόπο μας.
Επίσης πρέπει να τονίσουμε οτι διαφωνούμε με την εκτίμησή σας οτι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής της Μ. Τρίτης είναι απόφαση απομάκρυνσης της χωματερής (http://www.savvas2010.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=119:2011-04-20-08-48-26&catid=2:press-releasess&Itemid=3), την οποία και ψηφίσατε, αλλά είναι ουσιαστικά εμπαιγμός και προσπάθεια να προλάβει τις αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου μας και όχι μόνο, και να μας εφησυχάσει. Πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Οι συνελεύσεις στις γειτονιές (Ζωφριά, Γεννηματάς, Ζεφύρι, Τσουκλίδι, Πανόραμα, κλπ) αποσκοπούν στην ενημέρωση των κατοίκων και την συγκρότηση επιτροπών αγώνα παντού. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και θα φτάσει μέχρι τέλος. Η σύγκρουση είναι μπροστά μας και είναι αναπόφευκτη.
Παραθέτουμε τα αιτήματά μας:
Διεκδικούμε:
  • Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωμετερής της Φυλής και των εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέσα στο χώρο της, εδώ και τώρα,
  • Απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων γύρω από την χωματερή,
  • Κανένα εργοστάσιο καύσης οποιασδήποτε τεχνολογίας στην περιοχή μας,
  • Καμία δραστηριότητα διαχείρισης και επεξεργασίας σκουπιδιών στην περιοχή μας λόγω του χρόνιου κορεσμού της,
  • Αποκατάσταση της περιοχής και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,
  • Ανάδειξη και προστασία του κατακερματισμένου αρχαιολογικού χώρου του "Δέματος" στη περιοχή της χωματερής.
Συμμετέχουμε σε ένα υπαρκτό κίνημα το οποίο αγωνίζεται και διεκδικεί:

  • Μείωση, πρόληψη απορριμμάτων,
  • Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση/κομποστοποίηση/επαναχρησιμοποίηση,
  • Καμία επιχειρηματική αξιοποίηση/ιδιωτικοποίηση,
  • Δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο,
  • Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών,
  • Όχι στη μετακύλιση του κόστους κατασκευής των έργων στους εργαζόμενους,
  • Καμία αύξηση των δημοτικών τελών,
  • Ανθρώπινες και ενιαίες συνθήκες εργασίας εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών.
Απαιτούμε:

  • Ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού και προώθηση νέου παννατικού σχεδιασμού με βάση τους πιο πάνω άξονες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια