Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια


Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και...
Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας στη περιοχή των Άνω Λιοσίων, κοντά σε νταμάρι και πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων και αναμένεται να κάνουν ρίψεις νερού αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ζητηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή έως και την Κυριακή, καθώς λόγω των δυνατών ανέμων υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται στην ύπαιθρο και να μην ανάβουν φωτιές για κανέναν λόγο. Είναι χαρακτηριστικό πως ζητήθηκε από ιερείς να καλέσουν τους πιστούς στα κηρύγματα τους να αποφύγουν να ανάψουν ακόμα και καντήλια στα νεκροταφεία καθώς αν τους ξεφύγει η φωτιά και πέσει σε ξερά χόρτα υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια