ΓΟΝΕΙΣ & ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΣΤΟ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ!



   
ΓΟΝΕΙΣ & ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΣΤΟ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ!
Όταν η πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει… ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι!
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι γονείς των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Διευθυντή τους κ. Λαμπρινού Πλατυπόδη να καθαρίσουν όλοι μαζί συμβολικά τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Ημ/νία: 28/09/11
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι γονείς των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Διευθυντή τους κ. Λαμπρινού Πλατυπόδη να καθαρίσουν όλοι μαζί συμβολικά τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Η συμμετοχή γονέων και μαθητών ήταν απρόσμενα μεγάλη πράγμα που εξέπληξε ευχάριστα το ACHARNORAMA που έφτασε στο Γυμνάσιο για να καλύψει το ρεπορτάζ. Δεκάδες γονείς μαζί με τα παιδιά τους πήραν σκούπες, φαράσια… τσουγκράνες, σακούλες και ξεχορτάριασαν όλον τον προαύλιο χώρο. Μαζί τους ο Διευθυντής, αλλά και ο Υποδιευθυντής που κατεύθυναν τις εργασίες, αλλά δεν δίστασαν κι αυτοί να αναλάβουν τα πιο… βαριά μαζί με τους πατεράδες, όπως το σκάψιμο της εγκαταλελειμμένης αυλής. Δεκάδες σακούλες σκουπιδιών γέμισαν με σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί από το καλοκαίρι, ενώ τα ξερά χόρτα που κατά την διάρκεια των διακοπών ήταν η αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς στο πίσω μέρος του σχολείου, έγιναν πια παρελθόν μετά την δραστική παρέμβαση των γονέων.
Δικαιολογημένα, επομένως, αξίζουν συγχαρητήρια καταρχήν στους γονείς που έδωσαν το παρών και δεν αδιαφόρησαν, όπως κάνουν τις περισσότερες φορές σε παρόμοιες συλλογικές πρωτοβουλίες σε άλλα σχολεία και έπειτα στον κ. Πλατυπόδη για την έξυπνη, αλλά κυρίως απαραίτητη όπως αποδείχτηκε πρότασή του, που όμως αγκαλιάστηκε από όλους.
Στον καθαρισμό το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Κατσανδρής που έφτασε στο σχολείο για να συγχαρεί γονείς, μαθητές και καθηγητές για την πρωτοβουλία τους.
Ο εθελοντισμός ειδικά στις ημέρες μας είναι απαραίτητος, όταν η πολιτεία δεν είναι ικανή να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, με το να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους καταστρέφουμε την καθημερινότητα την δική μας, αλλά κυρίως των παιδιών μας. Όταν όλοι ανεξαιρέτως γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί πολίτες σίγουρα η καθημερινότητά μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Στο χέρι όλων μας είναι η αλλαγή προς το καλύτερο…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια