Κι όμως Δήμαρχε…….πρόβλημα υπάρχει



Μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου του Δήμου Φυλής «Δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα από τους τσιγγάνους η περιοχή», τα ίδια τα γεγονότα ήρθαν να τον διαψεύσουν. Για άλλη μια φορά το Ζεφύρι έγινε πεδίο μάχης. Δυστυχώς το πρόβλημα με τους τσιγγάνους κάθε χρόνο
γίνεται και μεγαλύτερο κι όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται. Χρόνια τώρα οι εκάστοτε διοικούντες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να περιφέρονται στις συνεστιάσεις και στη κοπή της πίτας των συλλόγων των ευπαθών περιοχών και να υπόσχονται ότι «….του χρόνου θα λύσουν το πρόβλημα….».
Ο νέος Δήμαρχος του Δήμου μας, ξεπερνώντας κάθε όριο με άκομψο και προκλητικό τρόπο εμπαίζει φανερά πλέον τους δημότες, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει καν πρόβλημα.
Χορτάσαμε από κουβέντες βαρύγδουπες, από λόγια και υποσχέσεις.
Η μόνη λύση είναι να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Αφού η Διοίκηση δεν θέλει, ας βγούμε μπροστά και ας ενεργήσουμε. Τι προτείνουμε:
-Να οριστούν εκπρόσωποι από κάθε σύλλογο ή φορέα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο όργανο που θα ανταλλάσσει πληροφορίες, θα ενημερώνει τον κόσμο και θα παρεμβαίνει άμεσα όπου μπορεί με καταγγελίες σε υπηρεσίες.
- Να ζητήσουμε συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων και φορέων με τον Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου θα του εκθέσουμε διά ζώσης το πρόβλημα και θα απαιτήσουμε να οργανωθεί μία σοβαρή προσπάθεια από τη πλευρά της Αστυνομίας, επιβολής της τάξης και σεβασμού των Νόμων του Ελληνικού Κράτους.
- Να κάνουμε εμείς παράσταση στο Διευθυντή της ΔΕΗ έτσι ώστε να παρέμβει και να διακόψει όλες τις παράνομες ηλεκτροδοτήσεις στα σπίτια των τσιγγάνων.
-Να απαιτήσουμε από τις υπηρεσίες του Δήμου, να εφαρμόσουν το Νόμο και να απομακρύνουν από τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους παραπήγματα και παράγκες.
-Επιτέλους, η Διοίκηση ας φυλάξει και φωτίσει τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους, όχι με σεκιούριτι, αλλά με τη δημοτική αστυνομία συνεπικουρούμενη ουσιαστικά και από την Ελληνική Αστυνομία.
-Άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής όλων των τσιγγάνων του Δήμου, καθώς επίσης και των παραπηγμάτων και των παραγκών και να επισπευσθεί η νόμιμη διαδικασία κατεδάφισης τους.
Εν κατακλείδι, το πρόβλημα είναι μεγάλο, όμως προτάσεις και λύσεις υπάρχουν. Μπορούμε να κάνουμε πολλά.
Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί, οργανωμένα και συστηματικά αυτό που ξεκινήσαμε.
Για τον Σύλλογο «Δύναμη Ελπίδας»
Η Πρόεδρος
Χρυσούλα Κουράση 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια