Δυναμική παρουσία στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου


DSCN5564_resize.JPG
103_4906_resize.JPG
Με μια δυναμική παρουσία στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου η Επιτροπή Αγώνα Φυλής έδειξε την αντίθεσή της στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του λαού των Άνω Λιοσίων και των γύρω δήμων. Από νωρίς το πρωί μέλη της Επιτροπής Αγώνα ανάρτησαν γιγαντοπανώ διαμαρτυρίας στην
πρόσοψη του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων με κυρίαρχο σύνθημα: "Ξεσηκωμός παντού. Η χωματερή μας σκοτώνει. Κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος, οικονομικά συμφέροντα, τώρα φτιάχνουν και εργοστάσια καύσης". Η παρουσία μας και η κινητοποίησή μας ανάγκασε τον Δήμαρχο Φυλής να αλλάξει το πρόγραμμά του και να μη τολμήσει να εισέλθει στο Δημαρχείο. Στη συνέχεια, μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής συμμετείχαμε στο δικό μας αγωνιστικό εορτασμό του λαϊκού ΟΧΙ απέναντι στον ιταλικό φασισμό. Μοιράζοντας ανακοινώσεις για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη χωματερή της 13ης Νοέμβρη αλλά και συγχρονιζόμενοι με το κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα κατοχή, γίναμε αποδέκτες της καθολικής συμπαραστάσης όσων συμμετείχαν στην πλατεία και τις εκδηλώσεις εορτασμού. Ακούστηκαν συνθήματα όπως: "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη", "Μιλάτε για κέρδη, μιλάμε για ζωές, να κλείσουν τώρα οι χωματερές", κλπ,  τα οποία φώναξαν με οργή και πάθος η πλειοψηφία του κόσμου που ήταν παρόντες θέλοντας να δείξουν την αντίδραση και την αντίστασή τους στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, στο διαρκές έγκλημα της ύπαρξης της χωματερής στον τόπο μας.

Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής θα συνεδριάσει την Τρίτη 1/11/2011 στις 19:00 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά ΙΙ με θέματα την εκτίμηση της δράσης κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτώβρη, τον σχεδιασμό της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 13/11 και το κοινό κείμενο των επιτροπών και συλλογικοτήτων κατά της χωματερής. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια