ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ!

    
ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ!
Έκλεψε την παράσταση & μας έκανε υπερήφανους με τις απόψεις της η μαθήτρια Βερόνικα Τορτοπίδη! Η Βερόνικα Τορτοπίδη, μαθήτρια του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, μετά από διάκρισή της σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό έκθεσης με θέμα «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εκπροσώπησε τη χώρα μας μαζί με άλλους 23 μαθητές

Η Βερόνικα Τορτοπίδη, μαθήτρια του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, μετά από διάκρισή της σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό έκθεσης με θέμα «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εκπροσώπησε τη χώρα μας μαζί με άλλους 23 μαθητές από όλη την Αττική, στο πρόγραμμα Euroscola που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 500 μαθητές και από τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Αρχικά, οι μαθητές, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, ενημερώθηκαν για τις συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στο Ε.Κ., τη δομή και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η Ένωση, όπως το δημογραφικό και το ενεργειακό. Στη συνέχεια, οι έφηβοι ευρωβουλευτές χωρίστηκαν σε έξι επιτροπές-ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους- όπου συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και διαφώνησαν πάνω στα εξής θέματα: Το μέλλον της Ευρώπης, Δημοκρατία και ιδιότητα του πολίτη, Η θέση των αξιών της Ευρώπης στον κόσμο, Περιβάλλον και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Εθελοντισμός, Ελεύθερη ενημέρωση και αγωγή του πολίτη.
Μάλιστα στην ομάδα «Δημοκρατία και ιδιότητα του πολίτη» η εκπρόσωπος του σχολείου μετά από μια πρόταση της, δέχθηκε επίθεση από την Εσθονή ομόλογό της, γιατί «κατάγεται από τη Ελλάδα κι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει», όπως υποστήριξε. Αφού οι τόνοι ανέβηκαν μέσα στην αίθουσα, η εκπρόσωπος μας εξήγησε στη μαθήτρια από την Εσθονία ότι η συνεισφορά της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι ανάλογη με των υπόλοιπων μελών της. Τη θέση της Ελλάδας υποστήριξε και η Γαλλίδα συντονίστρια της επιτροπής. Η συνεδρίαση έκλεισε μετά από ψηφοφορία υπέρ ή κατά των προτάσεων που συζητήθηκαν.
Οι προτάσεις που υπερψηφίστηκαν σε κάθε επιτροπή παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια, όπου συζητήθηκαν περαιτέρω και μετά από ψηφοφορία εγκρίθηκαν ή απορρίφθηκαν. Στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης της ολομέλειας έγινε και ο τελικός του παιχνιδιού γνώσεων Eurogame. Ανάμεσα στις τέσσερις πολυεθνικές ομάδες που διακρίθηκαν, ήταν και η ομάδα της εκπροσώπου μας η οποία πήρε τη δεύτερη θέση.
Η ελληνική αποστολή είχε μακράν την καλύτερη παρουσία τόσο στις επιτροπές όσο και στην ολομέλεια. Τα παιδιά ήταν άρτια προετοιμασμένα, έκαναν ουσιαστικές προτάσεις και είχαν τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Μάλιστα, από τους έξι εκπροσώπους των επιτροπών που κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις προτάσεις στην ολομέλεια οι δυο ήταν μέλη της ελληνικής ομάδας, ενώ από τις τέσσερις πολυεθνικές ομάδες που έφτασαν στον τελικό του Eurogame, στις δυο συμμετείχαν μαθητές από την ελληνική αποστολή.
Η Υποδιευθύντρια του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών Νικολέττα Σαμαρίδη, δήλωσε στο ACHARNORAMA σχετικά: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ιδιαίτερα τη μαθήτριά μας Βέρα Τορτοπίδη. Πρόκειται για μια ταλαντούχα μαθήτρια που με τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο κατέδειξε την αξία των Ελλήνων μαθητών, και μάλιστα σε μια δύσκολη για την Ελλάδα εποχή. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτήν, αλλά και για όλους τους μαθητές του σχολείου μας που καταβάλλουν καθημερινώς προσπάθειες – καθένας με το δικό του τρόπο – για ένα καλύτερο μέλλον και για μια καλύτερη θέση της χώρας μας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο.»
Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών, ο Σύλλογος Γονεών & Κηδεμόνων καθώς και το ACHARNORAMA συγχαίρουν τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης Τορτοπίδη Βερόνικα που μας εκπροσώπησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο!
πηγη 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια