10 προτάσεις - πυλώνες για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Φυλής 2012 - 2014.

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων της 31/10/2011 ο σύμβουλος κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης κατέθεσε 10 προτάσεις - πυλώνες για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Φυλής 2012 - 2014.



Αναλυτικά οι προτάσεις:




1. Ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Α. μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του, το 2013 - 2014, να μετατραπεί σε χώρο υπερτοπικής σημασίας, πρασίνου, αναψυχής, αθλοπαιδιών, υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων και ταυτόχρονα μερική χρήση του ως τεχνολογικό πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

2. Προτεραιότητα στα έργα ανάπλασης στις πολεοδομικές ενότητες "Αγίου Ιωάννη", "Αγ. Νικολάου, "Λίμνης", "Πανοράματος", "Τσουκλιδίου" και στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου.

3. Ανάδειξη και χρήση των ορεινών όγκων του "Ποικίλου όρους" και του "Πλάτωσι" ως χώρων αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων.

4. Μετατροπή του χώρου του Ο.Δ.Δ.Υ. μετά την επιστροφή του στο Δήμο Φυλής σε πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και διεθνές εκθεσιακό κέντρο.

5. Διεκδίκηση του στρατοπέδου της Μ.Α.Κ. από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια του προγράμματος επιστροφής στρατοπέδων στους Δήμους για αξιοποίησή τους και εγκατάσταση σε αυτόν έπειτα από κατάθεση συγκεκριμένου σχεδιασμού σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

6. Ενοποίηση του "Πάρκου Πόλης" Άνω Λιοσίων με τον Δήμο Αχαρνών στην περιοχή ύψωμα Αγίων Σαράντα για τη δημιουργία πάρκου αναψυχής αστικού τύπου.

7. Ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άνω Λιοσίων, ολοκλήρωση του φορέα διαχείρισης και κίνητρα για επενδύσεις νέων επιχειρήσεων εντός ΒΙΟ.ΠΑ. για την καταπολέμηση της τοπικής ανεργίας.

8. Ολοκλήρωση της περιφερειακής Αιγάλεω και επέκτασή της σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών για την κίνηση των βαρέων οχημάτων εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης.

9. Προτάσεις - επεμβάσεις για την ένταξη του Δήμου Φυλής στα μελλοντικά σχέδια επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην γραμμή Πειραιάς - Ανθούπολη με τερματισμό στο Πάρκο Πόλης της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων.

10. Ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης στις υπό ένταξη περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων και πλήρης οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια