ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



      Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φυλής,
        Γνωρίζετε ότι η ελληνική κοινωνία και ειδικά στο δήμο μας που αποτελείται κύρια από φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκεται σε οικονομική εξόντωση. Η κυβέρνηση, η τρόικα και η εργοδοσία έχουν εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα λεηλατούν τα εισοδήματα, τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία, σπρώχνουν στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση τη πόλη μας. Όλοι επίσης γνωρίζετε ότι
οι δημότες μας εδώ και αρκετά χρόνια αδυνατούν να καλύψουν βασικές οικογενειακές δαπάνες διαβίωσης (ενοίκια, σεισμοδάνεια, φόρους, κ.λ.π.). Γνωρίζετε επίσης πως οι απλοί εργαζόμενοι και τα κοινωνικά στρώματα που προαναφέρθηκαν, τα συνήθη υποζύγια, καλούμαστε να πληρώσουμε δυσβάσταχτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και συνάμα αντισυνταγματικό μέσω της Δ.Ε.Η., του Φ.Π.Α. και της εφορίας.
    Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε όλοι μας την υποχρέωση απέναντι στους δημότες μας να τους προστατέψουμε από την ανάλγητη φοροεπιδρομή και για το λόγο αυτό πρέπει να προτάξουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους αυτούς που υφίστανται τις συνέπειες του μνημονίου.
      Η πρόταση της Δημοτικής Συμμαχίας είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυ προστασίας, όχι φιλανθρωπίας αλλά κοινωνικής αλληλεγγύης. Προς αυτή τη κατεύθυνση προτείνουμε να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός από τη κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που θα αφορά:
1) Ιατρική περίθαλψη στους ανασφάλιστους δημότες από τις ήδη υπάρχουσες υποδομές και με τη δημιουργία δημοτικών ιατρείων.
2) Κοινωνικό φαρμακείο για ανέργους, απόρους και ανασφάλιστους δημότες και τις οικογένειες τους.
3) Κοινωνικό παντοπωλείο με βασικά είδη διατροφής σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις ευαίσθητες στα θέματα διατροφής, ειδικών παιδιών.
4) Διοργάνωση καθημερινού συσσιτίου για τους πιστοποιημένα άπορους δημότες τα οποία θα προετοιμάζονται από υπηρεσίες του δήμου (παιδικοί σταθμοί) και θα προσφέρονται σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις (ΚΑΠΗ).
       Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του δήμου με πόρους που θα προκύψουν από:
1)   Διακοπή εκδηλώσεων, γιορτών και πανηγυριών.
2)   Προσφορά από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους, προέδρους και Δ.Σ. νομικών προσώπων, προέδρων τοπικών συμβουλίων, προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων, των αμοιβών και αποζημιώσεων τους για τις παραστάσεις τους.
3)   Προσφορές ιδιωτικών επιχειρήσεων.
   Ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να γίνει από τη κοινωνική υπηρεσία σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και εθελοντές από συλλόγους και φορείς που δρουν στη πόλη μας καθώς και από μεμονωμένους δημότες.
Για την Δημοτική Συμμαχία
Ο συντάξας δημοτικός σύμβουλος
Κώστας Βάβουλας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια