ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011


ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΙΟΥΝΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

       1.  Συνάντηση με το Προϊστάμενο Γραφείου Β/Θμιας Εκπαίδευσης και υποβολή προτάσεων σχετικά με το πρόβλημα της χωροταξικής  κατανομής  και εγγραφής των μαθητών  1ου -2ου-3ου Γυμνασίου και 2ου -3ου Γ.Ε.Λ.  Άνω Λιοσίων. (30/06/11)

       2.   Επιστολή στη Δημοτική Αρχή και στο Αστυνομικό Τμήμα, με  ανακοίνωση στο τύπο, για τον έλεγχο και
απαγόρευση διάθεσης αλκοόλ από τις καφετερίες της πόλης  προς τους ανήλικους μαθητές - παιδιά μας. (01/07/11)

       3.  Επιστολή (2η) προς τη Δημοτική Αρχή, τον Προϊστάμενο Α/Βαθμιας Εκπ/σης, τη  Τεχνική Υπηρεσία  και τους Δντες των 1ου- 6ου - 7 Δημ.  Σχολείων με προτάσεις και προϋποθέσεις για τη κατασκευή και λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου.
(01 /07/11)

       4.  Παράσταση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβούλιου Φυλής κατά τη συζήτηση  και λήψη ομόφωνης απόφασης για τη κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου. (06/07/11)

       5.  Επιστολή διαμαρτυρίας και  υποβολή προτάσεων προς το Υπουργείο Παιδείας και τους Δντες Α-Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής σχετικά με τη κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους μαθητές. (07/07/11)

      6.  Συναντήσεις με τους Προέδρους Α-Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ. Ρόδη Ιωάννη και Δρόλια  Θεοδόσιο όπου τέθηκαν επιτακτικά  ενόψει της ομαλής έναρξης της  νέας σχολικής χρονιάς 2011-12 οι ανάγκες  αντιμετώπισης των ελλείψεων των σχολείων σε αναλώσιμα υλικά, υλικοτεχνικά και εποπτικά μέσα, η υλοποίηση των τεχνικών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης  των σχολικών κτιρίων, η διενέργεια απολύμανσης των χώρων, ο έλεγχος  λειτουργίας των κυλικείων, ο τρόπος  λειτουργίας των  Σχολικών Επιτροπών ως Ν.Π.Δ.Δ. κτλ. (12 /07/11)

      7.  Συνάντηση με το Διευθυντή της Δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας για  θέματα αρμοδιότητάς  του σχετικά με τα σχολικά κτίρια καθώς και τις διαδικασίες έναρξης κατασκευής των νεοϊδρυθέντων 8ου και 10ου Δημοτικών  σχολείων. Επίσης συνάντηση με το Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού για την οργάνωση δραστηριοτήτων μαζικού σχολικού αθλητισμού. (13 /07/11)

        8.   Επίσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων σε όλα τα σχολεία των Άνω Λιοσίων,  για την επί τόπου καταγραφή και ενημέρωση από τους Διευθυντές  των  θεμάτων  που αντιμετώπιζαν τα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Συναντήσεις για τα ίδια ζητήματα με τους Προέδρους των Σχολικών  Επιτροπών. ( 6 &7/09/11)


        9.    Επιστολή για τη νέα σχολική χρονιά, προς όλους τους γονείς των μαθητών  Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων των Άνω  Λιοσίων (5.500 επιστολές), με την οποία γίνεται ενημέρωση  για τους σκοπούς, τις δραστηριότητες και τους στόχους, τόσο της Ένωσης Γονέων όσο και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή τους. (13/09/11)

       10.   Επιστολή (με συνημμένο έντυπο  υλικό) προς τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχετικά με τα προβλεπόμενα σχολικά συμβούλια, την επιτροπή ελέγχου κυλικείου, τη διεξαγωγή εκδρομών παρακολούθησης θεαμάτων, τη παραβατικότητα κτλ. (20/09/11)

       11.   Συνάντηση με το Δήμαρχο  Φυλής όπου τέθηκαν  τα θέματα:
              -   Της σχολικής στέγης, όπου με αφορμή   το έντονο πρόβλημα υπερκορεσμού μαθητών των 1ου- 3ου- 6ου - 7ου Δημοτικών Σχολείων  και   2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, ζητήθηκε να υπάρξει χωροταξική και πληθυσμιακή μελέτη της εξέλιξης του μαθητικού δυναμικού  και της επικαιροποίησης των σχολικών ορίων,  ώστε να γίνει  έγκαιρος και ουσιαστικός προγραμματισμός ίδρυσης και κατασκευής των αναγκαιούντων σχολικών μονάδων.
             -      Της άμεσης σύγκλησης της Δημοτικής Επιτροπής  Παιδείας.
             -      Της  οικονομικής επιχορήγησης των Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών από το Δήμο.
             -     Της  λήψης  μέτρων από τη Τεχνική Υπηρεσία για την ασφαλή  προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία.
             -    Της  αντιμετώπισης  των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά τις μετακινήσεις τους με τη χρήση δρομολογίων του ΟΑΣΑ.
             -   Της ασφάλειας  των σχολικών κτιρίων και της αντιμετώπισης  των θεμάτων παραβατικότητας.
            -      Της  εύρυθμης  λειτουργίας  των σχολείων όπου εγγράφονται και φοιτούν  μεγάλος αριθμός αθιγγάνων μαθητών. ( 23/09/11)

        12.   Έκδοση και διανομή  ενημερωτικού φυλλαδίου στους γονείς και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου για τις αλλαγές και το πρόγραμμα σπουδών στο νέο Γενικό  Λύκειο. ( 03/10/11)

       13.  Επιστολή (3η) προς τη Δημοτική Αρχή και  τη  Τεχνική Υπηρεσία  για τη καθυστέρηση κατασκευής του 10ου Δημοτικού Σχολείου. (06 /10/11).

       14. Επιστολή προς το Πρόεδρο της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, τη Δημοτική Αστυνομία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σχετικά με τη τοποθέτηση των αναγκαιούντων Σχολικών  Τροχονόμων, την εκπαίδευση τους και την ενημέρωση των γονέων για τις αρμοδιότητες  που αυτοί έχουν. (17/10/11)

        15.  Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και το Περιφερειακό  Διευθυντή  Εκπαίδευσης Αττικής, για την απόφαση αποκλεισμού συμμετοχής σχολείων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω των ημερών κατάληψης από τους μαθητές. (24/10/11)

         16.   Οργάνωση και διεξαγωγή με επιτυχία του 1ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου στα Άνω Λιόσια με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών - γυμνασίων - λυκείων και γονέων. (30/10/11)     
17.  Συνάντηση με το Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Κων/νο Παπαιωάννου όπου τέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης  θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Σταθμών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την οικονομική συμμετοχή των γονέων και υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση. (30/11/11)

         18.   Οργάνωση και διεξαγωγή ημερίδας Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Επιλέγω δρόμους εκπαίδευσης για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία»  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου, για γονείς  και μαθητές γυμνασίων  - λυκείων. (04/12/11)

         19.   Οργάνωση και διεξαγωγή σε συνεργασία με το  Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικής Επιτροπής  Β/Θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής, μαθητικής χριστουγεννιάτικης  γιορτής  στο κλειστό γυμναστήριο  Δροσούπολης, με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών καλλιτεχνικών μαθητικών ομάδων από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης στις 23/12/11.

         20.    Ανελλιπής παρουσία  της  Ένωσης Γονέων με τα εκλεγμένα  μέλη της, στα Διοικητικά συμβούλια της Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας και των Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών,  όπου προβάλλουν και  διεκδικούν  τα αιτήματα των γονέων προς όφελος των παιδιών μας.

         21.  Παρουσία μελών  του Δ.Σ. της Ένωσης  στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων και  ενημέρωση των γονέων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια