Συναντήσεις Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. με Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής


         
          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ελευσίνα, 24 Ιανουαρίου 2012
Ταχ. Δ/νση:             Ταχ. Κώδικας:     Τηλέφωνο:           Τηλεομοιοτυπία:
Πληροφορίες:
Ηλεκτρ. Δ/νση: 
Ηρώων Πολυτεχνείου 78
192 00  -  ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Μηλιδάκης Ιωάννης







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο φορές μέσα σε διάστημα 10 ημερών συνάντησε τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου, προκειμένου να συζητήσουν την προώθηση δράσεων που θα στοχεύσουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος της Δυτικής Αττικής.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Στη σύσκεψη συμμετείχε και η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη (Ειδική Γραμμ. Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Μετά από σύντομη συζήτηση κρίθηκε σκόπιμο ότι θα πρέπει να ακολουθήσει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων εξειδικευμένων παραγόντων. 

Κατά τη δεύτερη ευρεία αυτή τη φορά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2012, εκτός από τον Υπουργό και την Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν οι κ.κ. Άρης Αλεξόπουλος (Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ), Ανδρέας Ανδρεαδάκης (Ειδ. Γραμμ. Υδάτων), Πέτρος Βαρελίδης (Ειδικός Σύμβουλος Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ), Μαργαρίτα Καραβασίλη (Ειδική Γραμμ. Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Παναγιώτης Μέρκος (Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ), Ιωάννης Γραβιάς (Προϊστάμενος Μονάδας Α της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ) και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.

Οι δράσεις που συζητήθηκαν και κρίθηκαν απαραίτητες είναι:
α) Συνολική καταγραφή αποβλήτων, στα πλαίσια προγράμματος το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΕΡΡΑΑ. Ο ρόλος της Π.Ε. Δυτικής Αττικής θα είναι καθοριστικός, αφενός σε ότι αφορά στην πρώτη εκτίμηση των επικίνδυνων αποβλήτων και αφετέρου ως συνεργάτης, ο οποίος θα τροφοδοτήσει με τις απαραίτητες πληροφορίες τον ανάδοχο του έργου.
β) Θα επιχειρηθεί μέσω ΕΠΕΡΡΑΑ, εκπόνηση προγράμματος για την απομάκρυνση των αποβλήτων. Το πρόγραμμα θα αποτελείται από δύο υποπρογράμματα, για μεγάλες και αντίστοιχα για μικρότερες ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων. Επίσης θα συμπεριλαμβάνει τόσο τις σχετικές μελέτες, όσο και την εκτέλεση του έργου.
γ) Αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων της περιοχής θα ληφθούν υπόψη τα υπάρχοντα διαχειριστικά σχέδια των υδάτινων διαμερισμάτων και ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν θα γίνουν περαιτέρω μελέτες.

Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι όλες οι παραπάνω δράσεις θα γίνουν σε συνεργασία και με την υποστήριξη εξειδικευμένων υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια