ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




Σκακιστικός Όμιλος Άνω Λιοσίων «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας»
Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής



Από την αρχή του έτους απευθυνθήκαμε στο Δήμο για την οργάνωση του 2ου Σχολικού Πρωταθλήματος και την παράλληλη διοργάνωση των Περιφερειακών Σχολικών Πρωταθλημάτων Δυτικής Αττικής (ατομικού και ομαδικού). Έχοντας προτείνει ένα προϋπολογισμό περίπου χιλίων ευρώ, και για τις τρεις διοργανώσεις, σε συνάντηση με τους κ. Σκαματζούρα Κώστα και Δρόλια Θεοδόση, όχι μόνο δεν έχουμε πάρει απάντηση μέχρι και αυτή την στιγμή αλλά αποφεύγεται και κάθε επικοινωνία με την τακτική της κωλυσιεργίας. Με δεδομένο των συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν από πλευράς ΕΣΟ και ΕΣΣΝΑ οι σύλλογοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Δυτικής Αττικής καταγγέλλοντας την στάση του Δήμου για την τακτική που ακολούθησε.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό να υπάρξει αθλητισμός όταν :

·         Δεν στηρίζονται ουσιαστικές αθλητικές διοργανώσεις,
·         Δεν στηρίζεται ο σχολικός αθλητισμός,
·         Έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις στα αθλητικά σωματεία.
Με πρωτοβουλία των δύο συλλόγων διοργανώθηκε με επιτυχία το προηγούμενο έτος στα πλαίσια του Δήμου Φυλής το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού. Ο Αθλητικός Οργανισμός συμμετείχε χορηγώντας τα έπαθλα ενώ η διοργάνωση στηρίχθηκε στην εθελοντική προσφορά των μελών των συλλόγων.
Τα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Έχουν χαρακτήρα μαζικού αθλητισμού και στοχεύουν στην εξάπλωση του σκακιού στη μαθητική νεολαία. Μέσα από ένα οργανωτικό σχήμα το οποίο ξεκινάει από την τοπική σχολική κοινότητα και καταλήγει σε τελική πανελλαδική φάση, χιλιάδες μαθητές συμμετέχουν κάθε χρόνο συναγωνιζόμενοι σε συνθήκες αθλητικής άμιλλας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό την ίδια στιγμή που στα ταμεία του δήμου συσσωρεύονται εκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία της χωματερής να μην μπορεί να επιχορηγήσει μια σχολική αθλητική διοργάνωση με το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό των χιλίων ευρώ;

6/2/2012

Τα ΔΣ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ:Τις αποδείξεις πληρωμής του τμήματος ρυθμικής του Δ.Α.Σ., που οφείλει ο Δήμος στους γονείς, για τα χρήματα που εισέπραξε, πότε θα φιλοτιμηθεί να τις δώσει;;; Αν νομίζουν ότι θα εισπράττουν "μαύρα", πλανώνται πλάνην οικτράν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή