Δημήτρης Μπουραίμης: «Ο δήμος Φυλής θα επιβιώσει...»



PDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 08:58
Δημητρης Μπουραιμης πρασινη ζωη ποληΈχοντας ως βασικό άξονα την πεποίθηση ότι στην τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνεις αυτό για το οποίο δεσμεύεσαι και ότι η λογική του «βερεσέ» έχει τελειώσει, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης συμπύκνωσε την προοπτική του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου για το 2012, σε δύο κατευθύνσεις: να κερδηθούν τα στοιχήματα της υλοποίησης και της παρουσίασης ολοκληρωμένων μελετών, προκειμένου να μην χαθεί το πλεονέκτημα...
Ο κ. Μπουραίμης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος μπορει να υλοποιεί μόνο έργα χρηματοδοτούμενα ενώ με ίδιους πόρους θα εξασφαλιστεί η συντήρηση οδικών έργων. Μίλησε για δράσεις με χαρακτήρα τριετίας, τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το
Πάρκο Πόλης, όπου θα γίνουν και οι αποζημιώσεις και επανέλαβε ότι στην περιοχή έχουν γίνει πολλά έργα, με σημείο αναφοράς τον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων, τα όποια πρέπει να συντηρηθούν και να αναδειχθούν.
Ο δήμαρχος Φυλής υπογράμμισε ότι μέσα στη χρονιά θα τελειώσει και η διαδικασία εξυγίανσης του δήμου, έτσι ώστε απο το 2013, έχοντας ξεκαθαρίσει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δομές του, να σχεδιάζει έργα χωρίς να ενοχλεί τους δημότες. «Μέσα απο τη εξυγίανση που θα έχει το χαρακτήρα και των πραγματικών εσόδων του δήμου Φυλής, θα μπορέσουμε το 2013 να είμαστε πολυ πιο ακριβείς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, εξάλλου, σημείωσε ότι ένα μεγάλο ποσό της τάξης του ενός με δυο εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την υπογειοποίηση των καλωδίων της περιφερεριακης Αιγαλεω στον οικισμο Γεννηματα, παρότι δεν αποτελεί ευθύνη του δήμου.
Ο Δημήτρης Μπουραίμης επέρριψε, για άλλη μια φορά, ευθύνες στην αντιπολίτευση για τις καταγγελίες της επί του περισινού προυπολογισμού, που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και επέκρινε το γεγονός ότι πολλά έργα ξεκίνησαν χωρίς χρηματοδοτικό υπόβαθρο. «Υπάρχει, για παράδειγμα, το έργο στο Πανόραμα με μια ταμπέλα τόση, όση είναι η μισή αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Έργο που έχει προυπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ και δεν υπάρχει μέσα ούτε ένα ευρώ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εμείς δεν σσχοληθηκαμε με το πως, το ποιος και το γιατί και αναλάβαμε την ευθύνη να συνεχίσουμε τα έργα, όσα φαίνονταν και όσα δεν φαίνονταν. Προσπαθήσαμε να συντηρήσουμε το δήμο και να προφυλάξουμε την ακίνητη και κινητή του περιουσία, όσο γινόταν».
Αναφερόμενος στη λειτουργία του δήμου, ο κ. Μπουραίμης επεσήμανε ότι έχει 1000 και πλέον εργαζόμενους και δεκάδες δομές. «Πράγματα που ο κόσμος θεωρεί αυτονόητα, για εμάς αποτελούν καθημερινή κατάκτηση. Εμείς προτιμήσαμε να μη βάλουμε σε εφεδρεία τον κόσμο και να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα σε ανθρώπους που έχουν στηρίξει τη ζωη τους σε αυτή τη δουλειά. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε τη λογική του βερεσέ» σημείωσε.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι απαράβατος κανόνας του ίδιου αλλά και της διοίκησής του είναι να δημιουργηθεί σε όλα η κατάλληλη υποδομή, με τις σωστές ενέργειες και, «ας μας κακίζουν κάποιοι ότι δεν γινεται άμεσα έργο. Αν, για παράδειγμα, δεν υπογράφαμε συμβόλαια, οι μισοί πολιτικοί του Ζεφυρίου θα είχαν δικαστικές περιπέτειες, από τις αξιώσεις όσων είχαν δεσμεύσει την περιουσία τους».
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο δήμος Φυλής όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά, «θα είναι ένας από τους δήμους πισω από τον οποίο θα στοιχηθούν και άλλοι για να ζήσουν. Αυτός ο δήμος έχει δυνατότητες και λόγω της στρατηγικής του θέσης και διότι μπορεί να μετατρέψει τα προβλήματά του σε στρατηγικά πλεονεκτήματα.


ΠΗΓΗ :  http://www.doxthi.gr/topika/fylh/2106---l----r

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ/ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Αρ. 62 Ν 3669/08
ΠΗΓΗ : http://www.fyli.gr/attachments/article/540/erga-table-09-02-2012.pdf

ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΤΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:
(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΙΟΥ 2011)
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ
ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ .
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ!!!





































































Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. χαθηκανε τα γιαουρτια στους ψευτες;;να μου πειτε στοιχιζουν εν καιρω κρισης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή