Παραίτηση του Αντιπροέδρου ΔΣ της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων


Παραίτηση του Αντιπροέδρου ΔΣ της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων Νικόλαου Πολ. ΛιόσηPDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Teo Tselas   
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2012 16:12
 
Την παραίτηση του από αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, υπέβαλλε ο Νίκος Λιόσης. Στην επιστολή που ακολουθεί εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή. Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων. Παρακαλώ να δεχτείτε την οριστική και αμετάκλητη παραίτηση μου από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου και μέλους ΔΣ του συλλόγου για τους παρακάτω λόγους: 
Α. Για λόγους προσωπικούς : Όπως αντιλαμβάνεστε οι προσωπικοί λόγοι δεν απαιτούν παραπάνω εξηγήσεις και επομένως ΤΕΛΟΣ….
Β. Υπηρέτησα 14 χρόνια το γονεακό κίνημα με
γνώμονα το καλό για την παιδεία στον δήμο μας. Πίστευα και πιστεύω πάντα στην μαζική συμμετοχή και προσφορά των γονέων σε κάθε σύλλογο σε κάθε σχολείο και προέτρεπα τους πάντες να ασχοληθούν με σοβαρότητα αφήνοντας πίσω Κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις ακόμα και κομματικούς που θα τους επηρέαζαν στο έργο τους. Σήμερα η Ένωση Γονέων δυστυχώς λειτουργεί συγκεντρωτικά και στραγγαλίζει στην πράξη την όποια προσωπικότητα αλλά και διαφορετικότητα των συλλόγων κάθε σχολείου, ενισχύοντας χωρίς να το θέλει ακόμα περισσότερο το γραφειοκρατικό τέρας της παιδείας…..
Γ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της παιδείας στο Δήμο μας είναι αυτό της σχολικής στέγης ,με αυτό θα έπρεπε καθημερινά να ασχολείται η Ένωση . Αντί αυτού αναλώνεται σε ανούσιες και επικοινωνιακού χαρακτήρα συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις χάνοντας έτσι κάθε ίχνος σοβαρότητας .
Ένα χρόνο τώρα η νέα διοίκηση του Δήμου δεν έχει δώσει λύση σε κανένα πρόβλημα που αφορά την σχολική στέγη.
Το 3ο ΓΕΛ είναι υπό ατμόν. Δεν έχει προχωρήσει ούτε στην προβλεπόμενη αποζημίωση του χώρου.
Η ίδρυση του 8ου και 10ου Δημοτικού έχει μείνει στα χαρτιά ,παρόλο ότι τα κονδύλια έχουν εγκριθεί, αλλά τι να πει κανείς εδώ δεν μπορούν να μεταφέρουν απλές αίθουσες προκατ.
Δεν μπορώ πλέον να δείξω καμία ΑΝΟΧΗ στην σημερινή διοίκηση του Δήμου, γιατί τους θεωρώ μέτριους και ανίκανους να δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Άλλωστε όπως γνωρίζετε η συνεχόμενη και παθητική ΑΝΟΧΗ εύκολα μετατρέπεται και σε ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) θα δίνω την μάχη κάθε φορά για να περνάω τις απόψεις του συνόλου των εκλεκτόρων από τους οποίους έχω εκλεγεί. Για το καλό της Παιδείας στον Δήμο μας….

Με εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια