Εξήντα πέντε φορητοί υπολογιστές στη διάθεση των Γυμνασίων - Λυκείων του δήμου Φυλής



PDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012 22:58
Δρολιας υπολογιστεςΜε την σταθερή δέσμευση τόσο τη δική του όσο και της διοίκησης ότι η Παιδεία αποτελεί προτεραιότητα στο δήμο Φυλής, ο πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεοδόσης Δρόλιας παρέδωσε 65 φορητούς υπολογιστές στους διευθυντές των 16 σχολικών μονάδων του δήμου. Κάθε σχολική μονάδα πήρε συγκεκριμένο αριθμό υπολογιστών ανάλογα με τους μαθητές και τις ανάγκες της ενώ ο κ. Δρόλιας δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια για κάλυψη των αναγκών των σχολείων θα είναι διαρκής και απόλυτη.

Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής αναφέρθηκε στον αρχικό σχεδιασμό των στόχων με ορίζοντα τριετίας, στα βήματα που έχουν γίνει και σε αυτά που πρόκειται να γίνουν. «Όπως όλοι γνωρίζετε, τα εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ο αθλητικός εξοπλισμός των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονταν ανάμεσα στα όρια ύπαρξης και ανυπαρξίας. Κάνοντας μια συγκεκριμένη διαχείριση το 2011 και με την απευθείας επιχορήγηση των σχολικών μονάδων, πετύχαμε εξοικονόμηση πόρων και, επιπλέον, δώσαμε τη δυνατότητα στη σχολική κοινότητα να έχει το δικό της πορτοφόλι και να διαχειρίζεται την καθημερινότητά της» τόνισε ο Θεοδόσης Δρόλιας.
Και πρόσθεσε: «Πέρα από αυτό, καταφέραμε με εκπαιδευτικούς και μαθητές να εξοικονομούμε πόρους, εφόσον ο δήμος αγοράζει με μετρητά, γραφική ύλη, υλικά καθαρισμού και ικανοποιεί ανάγκες της καθημερινότητας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι ότι το Δεκέμβριο καταφέραμε και εξοπλίσαμε τα εργαστήρια φυσικών επιστημών με το ποσό των 23 χιλιάδων ευρώ σε πάγιο εξοπλισμό και αναλώσιμα».
Αναφερόμενος στον εφοδιασμό των σχολείων με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο κ. Δρόλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς έγινε ένα ακόμα βήμα για την κάλυψη αναγκών και μάλιστα σε, ιδιαίτερα, αντίξοες οικοονομικές συνθήκες. «Θεωρώ πλέον ότι μιλάμε με έργα και πράξεις και έτσι θα πορευτούμε. Στόχος του δημάρχου Δημήτρη Μπουραίμη, της διοίκησης και δικός μου είναι να καταφέρουμε, πέρα από παρατάξεις ή σκοπιμότητες, να έχουμε ως προτεραιότητα την Παιδεία στο δήμο μας. Αυτό θα το καταφέρουμε αν συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι. Και σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε ακόμα να πετύχουμε πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λεζάντες: 1. 65 φορητοί υπολογιστές παραδόθηκαν στις 16 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 2. "Ενωμένοι θα καταφέρουμε ακόμα πολλά" δήλωσε ο Θεοδόσης Δρόλιας, 3. Οι διευθυντές των σχολείων ενημερώνονται για τους φορητούς υπολογιστές, 4. Αναμνηστική φωτογραφίων των διευθυντών και καθηγητών με τον Θεοδόση Δρόλια, 5. Πρωτόκολλα παραλαβής για τους υπολογιστές που τους διατέθηκαν, υπέγραψαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων
Δρολιας υπολογιστες1Δρολιας υπολογιστες2Δρολιας υπολογιστες3
Δρολιας υπολογιστες4Δρολιας υπολογιστες5

http://www.doxthi.gr/topika/fylh/2031-2012-02-07-20-58-11#.TzGRbq4YfV0.facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια