ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Ασφαλούς χρήσης διαδικτύου (ίντερνετ)



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 3ου ΓΕΛ, Λεωφ. Φυλής 38
τηλ.   6977922678, 6934617981)
                                                                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


       Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Ένωσης Γονέων κοινοποιεί τη παρακάτω  επιστολή, η οποία απεστάλη μέσω των μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους γονείς και κηδεμόνες ( διανεμήθηκαν 5.500 φ/α),   με σκοπό την ενημέρωση τους  για τα θέματα ασφαλούς χρήσης διαδικτύου (ίντερνετ) και προστασίας των παιδιών.   




ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ


                        
   

          Αγαπητοί Γονείς,

         Με αφορμή τη «Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» την 07 Φεβρουαρίου 2012, σας αποστέλλουμε για ενημέρωση, τις  παρακάτω οδηγίες  ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου (ίντερνετ) για τη προστασία των παιδιών μας.

ΟΔΗΓΙΕΣ

     1. Μάθετε τη χρήση και τις λειτουργίες του Διαδικτύου μαζί με τα παιδιά σας και θυμηθείτε πως η δική σας φοβία για το “άγνωστο” Internet είναι κακός σύμβουλος.

     2. Εγκαταστήστε τον υπολογιστή των παιδιών σε δωμάτιο όπου υπάρχει άνετη πρόσβαση ώστε να μη δίνετε την εντύπωση ότι είναι κρυμμένος ή απαγορευμένος.

     3. Μάθετε στα παιδιά σας πώς να αξιολογούν πληροφορίες που βρίσκουν σε έναν ιστότοπο. Αν μια ιστοσελίδα έχει ωραία εμφάνιση δε σημαίνει ότι και το περιεχόμενό της είναι αληθινό.

    4. Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν στο Διαδίκτυο, σε χώρους ανταλλαγής απόψεων (chat rooms, facebook κτλ.), καθώς και για την ύπαρξη ιστοσελίδων με ανακριβείς πληροφορίες ή ακατάλληλο υλικό.

    5.  Μάθετε τα παιδιά σας, να σας εμπιστεύονται οτιδήποτε τα κάνει να νιώθουν άβολα. Να θυμάστε ότι η πρόσβαση σε δίκτυα με ακατάλληλο περιεχόμενο γίνεται συχνά τυχαία.


 

  6.  Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μη δίνουν ποτέ προσωπικά τους στοιχεία σε ανθρώπους που έχουν γνωρίσει στο Internet και να μη συμπληρώνουν ηλεκτρονικές φόρμες τις οποίες ζητούν ορισμένες ιστοσελίδες.

    7. Παροτρύνετε τα παιδιά σας να μην ανοίγουν ποτέ μηνύματα, ή σελίδες από ανθρώπους που δεν τους γνωρίζουν, καθώς μπορεί να περιέχουν επικίνδυνους ιούς.

    8.  Συμβουλεύετέ τα να μην απαντούν σε απειλητικά ή προσβλητικά μηνύματα και να σας ενημερώνουν αν τα συναντήσουν.

   9.  Μάθετε για τους φίλους που έκαναν τα παιδιά σας στο Διαδίκτυο και συζητήστε μαζί τους γι’ αυτούς. Βεβαιωθείτε ότι δε θα τους συναντήσουν χωρίς την έγκριση και την παρουσία σας και εξηγήστε τους γιατί.

 10.   Είναι προτιμότερο να είστε παρόντες κατά τη χρήση του Internet από τα παιδιά.

 11. Εξετάστε τη χρησιμοποίηση ειδικών φίλτρων προστασίας και αξιοποιείστε τις ειδικές μηχανές αναζήτησης για ιστοσελίδες με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο κατάλληλες για παιδιά π.χ. http://www.saferinternet.gr,

12.  Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια χρόνου στο διαδίκτυο, τονίζοντας τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο και ενθαρρύνοντας τις επιπλέον εξωσχολικές εκπαιδευτικές,  πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητές τους.


Με τιμή για το Διοικητικό  Συμβούλιο,


Χατζητρακόσιας   Νικόλαος                                          Παπανδρέου    Γεωργία
                         Πρόεδρος                                                          Γενική  Γραμματέας



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια