Τυμβωρυχία στον « Ξένιο».



                                                   
 Σε πραγματική τυμβωρυχία εξελίχθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής, σχετικά με την ψήφιση  και λήψη απόφασης  για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης  ,προφανώς έναντι οφειλών του Δήμου η της Δημοτικής επιχείρησης  στους εργαζομένους , στο τέως Δημοτικό Ραδιόφωνο « Ξένιος».

Το τί  σκελετοί  ανασύρθηκαν από τα ντουλάπια κανείς  δεν μπορεί να διανοηθεί. Ποιός έκλεισε με πιο αποτελεσματικό τρόπο και ποιά Δημοτική επιχείρηση καθώς και πόσους εργαζόμενους απέλυσαν , στην ημερήσια Διάταξη.
Βέβαια κανένας δεν έκανε τον κόπο να μας εξηγήσει για ποιόν σκοπό έγιναν αυτές οι επιχειρήσεις και  τι πρόσφεραν στους φορολογούμενους Δημότες. Δεν μας
είπαν ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από την  ύπαρξη αυτών των επιχειρήσεων ήταν οι ίδιοι ,αφού τους εργαζόμενους και τους απέλυσαν και οι Δήμοι καταχρεώθηκαν .
Είναι αυτοί  που  τις χρησιμοποίησαν σαν μηχανισμούς στρατολόγησης ψηφοφόρων (μοναδική πράγματι εφεύρεση να μαζεύεις ψήφους χρεώνοντας τον Δήμο) προκειμένου να εξασφαλίζουν  την επανεκλογή τους . Και τον λογαριασμό; Αυτόν τον έστειλαν , σε ποιόν άλλο ,στους φορολογούμενους Δημότες .
Αλήθεια ξέρετε πολλούς και μάλιστα μεγάλους Δήμους στην Ελλάδα να έχουν διαχειριστεί τόσα χρήματα όσα διαχειρίσθηκαν οι τέως Δήμοι Άνω Λιοσίων και Φυλής;
Μη ψάχνετε άδικα γιατί δεν θα βρείτε.
 Όπως δεν θα βρείτε και κανέναν Δήμο με τόσο πληθυσμό να έχει τόσο μεγάλα χρέη. Δυστυχώς και εδώ είμαστε πρωταθλητές.
Τώρα σε ότι αφορά τους …εργαζόμενους σε έναν σταθμό που …παραμένει κλειστός εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχουν γίνει μπαλάκι στα μικροπολιτικά παιχνίδια. Στην αρχή τους έταξαν ότι ο Σταθμός θα επανέλθει στις παλαιές δόξες και θα φάνε με χρυσά κουτάλια . Το κακό είναι ότι το πίστεψαν  . Έγιναν και αυτοί μέρος του όλου παιχνιδιού .Στο τέλος όμως αντίκρισαν την σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα .Είδαν την αλήθεια κατάματα.
Στην συνέχεια τους υποσχέθηκαν ότι θα μεταφερθούν στον Δήμο και μάλιστα θα διατηρούσαν τις αποδοχές τους ,αφού ο Σταθμός θα πήγαινε για εκκαθάριση .Και πάλι απογοητεύθηκαν… Η συζήτησε λοιπόν εστιάσθηκε στην  βάση ,ποιο με μισθολόγιο θα υπολογιζόταν τα χρήματα που θα τους έδιναν. Λες και θα τους εξοφλούσαν  όλα τα οφειλόμενα και έπρεπε να υπολογίσουν και το τελευταίο ευρώ με βάση κάποιο μισθολόγιο.
Αλήθεια  χρειάζονται όλα αυτά όταν πρόκειται σε κάποιους  εργαζόμενους να δοθούν έναντι  οφειλομένων κάποια χρήματα  για να κάνουν και αυτοί γιορτές;
Και εδώ άρχισε η τυμβωρυχία, γύρω από έναν κλινικά νεκρό Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό. Γύρω από το πτώμα του « Ξένιου» και με όλους τους άλλους  σκελετούς, που στην συνέχεια  ανασύρθηκαν.
 Τώρα σε ότι αφορά την απόφαση ,θα σας γελάσω. Άλλοι ψήφισαν να δοθούν τα χρήματα. άλλοι να δοθούν μεν… αλλά δε. Άλλοι πάλι καταψήφισαν. Την  τελική απόφαση και πως ακριβώς διατυπώθηκε  περιμένετε όπως και εμείς  τα… πρακτικά.
 Δηλ πως λέμε, θα την  πληροφορηθούμε  εκ του …αποτελέσματος.
22|3|2012.
                                                      Βασίλης Γκόλτσιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια