Πάμε κάλπη ;




Του Γ. Μαυρέλη
 Υποψήφιου Βουλευτή ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.
 Iστοσελίδα : imavrelis.aanews.gr

Προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων 
Επειδή το τελευταίο διάστημα μας έρχονται πολλά δελτία τύπου από υποψήφιους βουλευτές θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως θα αναρτούμε μόνο αυτά που έχουν σχέση με την περιοχή μας και μόνο.
Μπορεί κάποιο να μας ξεφύγει γιαυτό ζητάμε εκ το προτέρων συγνώμη και δε θα υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την κατανόηση σας.


Το ερωτήματα  σήμερα είναι : «ψηφίζω ναι ή όχι ; » και «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  ή χάος»
Η αποχή ερμηνεύεται ότι αδιαφορώ ή είμαι ευχαριστημένος με τα όσα συμβαίνουν άρα δεν έχω λόγο να πάω στην κάλπη. Μια άλλη σκέψη είναι το «λευκό» αλλά τότε δίνω δύναμη σε αυτούς  με τους οποίους διαφωνώ σήμερα.

Άρα πρέπει να ψηφίσω ένα κόμμα αλλά με τι κριτήρια;

Η εμπειρία των 3 τελευταίων δεκαετιών
λέει ότι μας κυβέρνησαν πολιτικά πρόσωπα ανίκανα, διεφθαρμένα ή λαϊκιστές (πλην λιγοστών λαμπρών εξαιρέσεων).
Οι πολιτικές τους ήταν κακές με εξαπάτησαν με λόγια ψεύτικα και προεκλογικές υποσχέσεις. Να προτιμήσω παλαιά κόμματα ή νέα ; Να ψηφίσω κομματικούς μηχανισμούς σταλινικού τύπου ή όσους βλέπουν την σωτηρία στην Ευρωπαϊκή ένωση ή σε λύσεις  δραχμής ;
Θα αποφασίσω με την σκέψη ότι το «αν το ψάρι αλλάξει κεφάλι δεν θα ξαναβρωμήσει». Είναι απόλυτα λογικό να ψηφίσω το κόμμα που έχει πειστικές προτάσεις για την αλλαγή στο πολιτικό σύστημα.
Τέτοιες προτάσεις είναι όσες υπόσχονται μείωση του αριθμού των βουλευτών , κατάργηση ασυλίας και κάθε είδους βουλευτικών προνομίων, μείωση υπουργών, μικρό κράτος μόνο για Υγεία, Παιδεία και Άμυνα και βέβαια διαφάνεια με Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Βέβαια γιατί σήμερα πρέπει να πιστέψω τους πολιτικούς ;

Η απάντηση είναι απλή, σήμερα γνωρίζουν, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αδράνειες , αδιαφορία και λαμογιές. Ο πολιτικός βίος τους σε αντίθετη περίπτωση
θα είναι σύντομος και επώδυνος.
 Ο πολίτης- ψηφοφόρος δεν πρόκειται να ψηφίσει  ήδη εκλεγμένους βουλευτές ή διορισμένους σε κυβερνητικές θέσεις που είναι  σήμερα  στελέχη  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (τα βλέπω σαν ένα κόμμα, εσείς ;).

Η άποψή μου είναι ότι, όσα κόμματα  δεν θα έχουν σχέδια στο πρόγραμμα τους για ριζικές αλλαγές του πολιτικού συστήματος δεν θα βρουν ούτε την ψήφο των στελεχών τους στην κάλπη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια