Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


                                                                
Η  ώρα του λαού.
Δεν απέχουμε παρά λίγες μόνο ημέρες από την ημέρα των εκλογών.
 Είκοσι εννέα(29 )κόμματα και πάνω από τέσσερις χιλιάδες υποψήφιοι ρίχτηκαν στην μάχη του σταυρού.
Όλοι ζητούν μία ευκαιρία να αποδείξουν ότι ,μπορούν να μας σώσουν.
Τώρα όμως είναι  η μεγάλη ευκαιρία και για τον λαό. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να στείλουμε στον αγύριστο όσους και όσες μας πλήγωσαν.
 Να απαλλαγούμε από ένα σωρό άσχετους και ακατάλληλους, που με την δική μας όμως ψήφο βρέθηκαν στον Ναό της Δημοκρατίας , απολαμβάνοντας και τα πολλαπλά προνόμια που κοινή συναινέσει αποφάσισαν.
Δεν θα μπω στον πειρασμό να υποδείξω σε κανέναν ούτε ποιο κόμμα να ψηφίσει  ούτε ποιόν κατά την άποψή μου υποψήφιο να  σταυροδοτήσει . Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και κατάλληλοι και ακατάλληλοι.
Θεωρώ όμως απόλυτα επιβεβλημένο ότι, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε πρέπει στην Βουλή να στείλουμε τους άξιους.
Λίγο η πολύ τους παλαιούς Βουλευτές τους έχουμε αξιολογήσει. Άς  τους ανταμείψουμε και εμείς ανάλογα με την προσφορά τους. Κάποιοι ασχολήθηκαν και πρόσφεραν περισσότερα ,κάποιοι λιγότερα και κάποιοι απλώς …βολεύτηκαν.
 Σ ε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι ,όλοι οι παλαιοί βουλευτές είναι ανάξιοι. Είναι πολύ ισοπεδωτική προσέγγιση και οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.
Σε ότι αφορά τους νέους υποψήφιους: Σίγουρα και αυτοί δεν έχουν έλθει από άλλον πλανήτη. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Κάποιος τους γνωρίζει περισσότερο κάποιος λιγότερο. Ας ψάξουμε καλύτερα τις  νέες υποψηφιότητες. Δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι  νέο είναι και καλό. Όλοι πρέπει να αξιολογηθούν.
Είναι στο χέρι μας να συμβάλουμε και εμείς ενεργότερα στην αναβάθμιση της Βουλής.
Δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη, « να καεί το μπουρ….λο η Βουλή». Αφού κάνουμε την επιλογή μας και στείλουμε στην Βουλή τους αξιότερους να απαιτήσουμε και την γενικότερη αναβάθμισή της.
 Από ένα εργαστήριο παραγωγής πληθώρας ακατάλληλων  και ανεφάρμοστων νόμων και έναν οργανισμό εξυπηρέτησης των στενών  συντεχνιακών  βουλευτικών  συμφερόντων, να μεταβληθεί σε πραγματικό ναό της Δημοκρατίας .Είναι Συνταγματική επιταγή. Είναι λαϊκή απαίτηση.
 Να εφαρμοσθεί άμεσα απόλυτη διαφάνεια στην λειτουργία της. Απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά της  και κατάργηση των πάσης φύσεως προνομίων των εμπλεκομένων με την Βουλή. Η κάθαρση και η ισονομία να αρχίσουν από την κεφαλή.
Μόνο έτσι θα ανακτήσει την αξιοπιστία και το κύρος της.
 Το έχει ανάγκη η ίδια η Βουλή. Το έχει ανάγκη η χώρα μας.
Φίλες και Φίλοι.
Σε λίγες ημέρες  μας δύνεται η δυνατότητα να ασκήσουμε το δικαίωμα επιλογής των νέων εκπροσώπων   μας σύμφωνα με το Σύνταγμά μας για τέσσερα χρόνια.  Λέω σύμφωνα με το Σύνταγμά μας γιατί  δεν θυμάμαι η συνταγματική αυτή  επιταγή να τηρήθηκε ποτέ.
Είναι και αυτό μια από τις κακοδαιμονίες  μας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση .Χρειάζεται σύνεση και σταθερότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι πάσης φύσεως κορόνες δημιουργούν σύγχυση , δεν συμβάλλουν στην ομαλότητα και διχάζουν τον λαό σε μία περίοδο, που απαιτείται κοινή προσπάθεια  για  να βγούμε από το αδιέξοδο .
Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλον διχασμό.
Ας κάνουμε και εμείς τις σωστές επιλογές ,αν θέλουμε την επομένη των εκλογών να μη ανήκουμε στην κατηγορία των …κοψοχέρηδων.
 Άς κάνουμε τις επιλογές που απαιτούν οι περιστάσεις.

Βασίλης Γκόλτσιος.                            26|04|2012

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια