Δελτίο Τύπου-Νέα Εποχή


Δημοτική Παράταξη
Δήμου Φυλής
«Νέα Εποχή»




Δελτίου Τύπου
                                                                                    1 Απριλίου  2012
Η δημοτική αρχή αδιάφορη απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας
Παντελή αδιαφορία επέδειξε η δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής για τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2012 από τη Μονή Κλειστών ως τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια. Ενώ οι συμπολίτες μας συμμετείχαν κατά χιλιάδες σε αυτήν την πολύ σημαντική για τον τόπο μας θρησκευτική εκδήλωση, η δημοτική αρχή έλαμψε δια της απουσίας της.
Ουσιαστικά με την κίνησή τους αυτή ο Δήμαρχος και η παράταξή του συμπλήρωσαν την εικόνα της απραξίας των προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα,
δεν φρόντισαν από πριν να υπάρξει αστυνόμευση στη λιτάνευση, μιας και όπως όλοι είδαμε η ελληνική αλλά και η δημοτική αστυνομία, ήταν απούσες.
Επίσης, οι εργασίες καθαρισμού των δρόμων από όπου περνάει η εικόνα, μια πάγια πρακτική που υποδηλώνει σεβασμό στην θρησκευτική αυτή εορτή, δεν έγιναν ποτέ. Όσοι μάλιστα παραβρέθηκαν στη λιτάνευση αγανάκτησαν από τα σκουπίδια που έβλεπαν στις άκρες του δρόμου.
Σε ό,τι αφορά και πάλι στην αστυνομία, το καθήκον της αναζήτησής της, μιας και η δημοτική αρχή ήταν απούσα για να συνεννοηθεί με τους συμπολίτες μας που διαμαρτύρονταν για την ανυπαρξία αστυνόμευσης, έπεσε στις πλάτες της παράταξής μας. Μάλιστα δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Εποχής» έσπασαν τα τηλεφώνα. Η επίλυση όμως του προβλήματος επί τόπου αποδείχτηκε δύσκολη, αφού η δημοτική αρχή δεν είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες τις απαιτούμενες ενέργειες.
Τέτοιου είδους αδιαφορία της δημοτικής αρχής απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα των δημοτών μας δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στον τόπο μας.
Τέτοιες καταστάσεις ντροπής απέναντι σε έναν θρησκευτικό εορτασμό με παράδοση δεκαετιών που συνδέεται άμεσα με την τοπική μας ιστορία δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ.
Βέβαια είμαστε συνηθισμένοι σε άλλα. Στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής απέναντι σε προβλήματα κοινωνικά, καθημερινότητας, εγκληματικότητας και – τώρα με την κρίση – οικονομικά που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Ελπίζαμε όμως πως σε ό,τι αφορά στις τοπικές και θρησκευτικές μας  παραδόσεις, η δημοτική αρχή θα έκανε σωστά τη δουλειά της. Περιμέναμε πως θα συνέχιζε αυτό που έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Δυστυχώς πέσαμε έξω. Η δημοτική αρχή δεν απέδωσε καμία απολύτως τιμή στο θρησκευτικό έθιμο του τόπου μας. Ούτε φιλαρμονική υπήρχε για να συνοδέψει την πομπή της εικόνας της Παναγίας, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος ήταν απών από τη λιτάνευση. Ούτε στην υποδοχή της εικόνας τον είδαμε στο κέντρο του Δήμου μας στα Άνω Λιόσια, ούτε στην εκκλησία. 
Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής σήμερα είναι συνολική και αδάμαστη.
Ως παράταξη δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτησή μας για την επιδεικτική απουσία της δημοτικής αρχής από μια θρησκευτική εορτή που σημαίνει πολλά για κάθε Λιοσιώτη, Ζεφυριώτη και Χασιώτη.
Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να καταλάβει το λάθος της και αναμένουμε – έστω και με καθυστέρηση – να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες μας για την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισε το θρησκευτικό τους συναίσθημα στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.
Τέλος, ελπίζουμε να αλλάξει η πολιτική «νίπτω τας χείρας μου» που υιοθετεί ο Δήμος  απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει με την εικόνα του μοναστηρίου. Ένας διερευνητικός διάλογος με το μοναστήρι έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας, όπως επιθυμούν οι συμπολίτες μας στο σύνολό τους.

Η Δημοτική Παράταξη «Νέα Εποχή»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια