Κλινική στολίδι ερημώνει σε μια Ελλάδα που παραπαίει


 ΕΡΕΥΝΑ: 

ΕΡΕΥΝΑ: Κλινική στολίδι ερημώνει σε μια Ελλάδα που παραπαίει
-Έρευνα του tromaktiko σε μια κλινική που σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Αττικής δεν γνωρίζει την ύπαρξή της -Φωτορεπορτάζ μέσα από τη κλινική που δείχνουν πως ένα στολίδι με προδιαγραφές, χαραμίζεται στην ανοργανωσιά του κράτους
Την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες προβλήματα αδυνατώντας να... εξυπηρετήσουν πολλούς από τους ασθενείς, για να μην πούμε τους περισσότερους, η Πολυκλινική των Ολυμπιακών Αγώνων, η κληρονομιά που άφησε η διοργάνωση των Αγώνων Αθήνα 2004, μένει ανεκμετάλλευτη και ο πανάκριβος ολοκαίνουργιος και άριστος εξοπλισμός της, παραμένει στην αδράνεια, μέχρι να καταλήξει και αυτός στον κάδο των αχρήστων!



ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ; Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν την ύπαρξη αυτού του υγειονομικού ιδρύματος που εδρεύει στις Αχαρνές και έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει από τις βορειοδυτικές φτωχογειτονιές (Μενίδι, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση) μέχρι και τα πλούσια Βόρεια Προάστια (Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Κηφισιά κ.α) και όχι μόνο; Πόσοι γνωρίζουν πως οι ολοκαίνουριοι και υπερσύγχρονοι αξονικοί τομογράφοι της κλινικής, τα ακτινολογικά μηχανήματα, οι μαγνητικοί τομογράφοι και πολλά άλλα που υπολειτουργούν ή δεν υπάρχουν καν σε κάποια από τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μέχρι και όλα τα ημερήσια περιστατικά τόσο του Κατ που είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας, όσο και του Θριάσιου νοσοκομείου μαζί; Φανταστείτε για τι κόσμο μιλάμε που καθημερινά περιμένει ώρες ολόκληρες για μια ακτινογραφία ή για απλές εξετάσεις ή για ένα έκτακτο περιστατικό το οποίο πολύ απλά θα μπορούσε να είχε εξυπηρετηθεί αν όχι αμέσως αλλά σίγουρα στον μισό χρόνο και λιγότερο!

ΠΕΛΑΤΕΣ…ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Αυτό που μέχρι τώρα διαβάσατε είναι απλά μια πρόγευση σε ό,τι ακολουθεί…. Καμαρώστε λοιπόν, το στολίδι των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στις φωτογραφίες! Τους άδειους, έρημους και κρύους διαδρόμους που θα μπορούσαν να βγάλουν χιλιάδες πολίτες από το βάσανο της αναμονής. Τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και το τμήμα εκτάκτων περιστατικών που λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο για να εξυπηρετεί τελικά πελάτες φαντάσματα...


ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Ας πούμε ότι λόγω κρίσης δεχόμαστε την αδυναμία αγοράς νέων μηχανημάτων στα νοσοκομεία! Τι γίνεται όμως με αυτά που ήδη υπάρχουν και μένουν ανεκμετάλλευτα; Ποιος φταίει για την ΜΗ ενημέρωση των πολιτών και την ΜΗ αξιοποίηση απαραίτητων πραγμάτων που βοηθούν στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας; Σημειώστε μόνο τι μπορεί να εξυπηρετήσει η Πολυκλινική αυτή και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό όταν συνειδητοποιήσετε τι είχατε δίπλα σας και δεν το ξέρατε!


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Περιστατικά: γενικής Ιατρικής, διαιτολογικά, οδοντιατρικά, καρδιολογικά, οφθαλμολογικά, πνευμονολογικά, ορθοπεδικά, Ω.Ρ.Λ, ειδικές υπηρεσίες όπως διακοπή καπνίσματος, ιατρείο σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκίας, βρογχικού άσθματος, βιοπαθολογικά εργαστήρια, τμήμα εκτάκτων περιστατικών, μονάδα αποκατάστασης αποθεραπείας και ημερήσιας νοσηλείας, θεραπευτικό γυμναστήριο, ψυχολογική στήριξη, λογοθεραπεία , εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, αποκατάσταση και άλλα.
Φανταστείτε μόνο ότι η πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού έχει πιστοποιηθεί με 5 διαφορετικά Διεθνή Πρότυπα Ποιότητας (5 ISO) και όμως ναι, μένει ανεκμετάλλευτη και εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια σε αδράνεια! Με προσωπικές μάχες οι γιατροί αλλά και το προσωπικό της κλινικής παλεύουν στις γύρω περιοχές με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για την ύπαρξη αυτού του Ελληνικού διαμαντιού που η πολιτεία ξέχασε, παραμέλησε και αδιαφόρησε για αυτό, την ίδια ώρα που χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονται για ραντεβού που κλείνονται δύο και τρεις μήνες αργότερα, για σημαντικές ελλείψεις στον χώρο της υγείας και για τραγικές εικόνες με ασθενείς στου διαδρόμους στα δημόσια νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας!
Η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είναι συμβεβλημένη με όλα τα ταμεία και έτοιμη να εξυπηρετήσει χωρίς υπερβολή δεκάδες περιστατικά ημερησίως. Όπως όμως όλες οι κλινικές έτσι και αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κλείσει και φυσικά όλα τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις να βρεθούν κυριολεκτικά στο κάδο των αχρήστων‼‼
Σε μια χώρα που παραπαίει και η ανάγκη για περίθαλψη είναι πιο μεγάλη από ποτέ για τους πολίτες, είναι απόλυτη ανάγκη τα υπερσύγχρονα ιδρύματα σαν και αυτό να αξιοποιούνται πλήρως! Από τις πληροφορίες που αποκομίσαμε, κατανοήσαμε ότι υπάρχει η θέληση της ηγεσίας της κλινικής να προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες. Ελπίζουμε μόνο οι εικόνες που σας παρουσιάσαμε να συμβάλουν, έτσι ώστε να καταλάβουν τόσο οι πολίτες όσο όμως και η πολιτεία, τις δυνατότητες που έχουν στην διάθεσή τους και ήρθε ο καιρός απλά να τις αξιοποιήσουν!
(Παραθέτουμε εάν θέλετε και το τηλέφωνο: 210.2420000 για δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού, εύκολα, γρήγορα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κυρίως χωρίς αναμονή! Ή ακόμα και ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.aemy.gr )


































































































































































ΠΗΓΗ:http://www.arpaktiko.org










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια