Προβλήματα με τις εγγραφές των μαθητών στο 4ό δημοτικό Ζεφυρίου


4ό δημοτικό ΖεφυρίουΟλοκληρώθηκαν οι εμπρόθεσμες εγγραφές των μαθητών προχθές 21 Ιουνίου 2012 στα σχολεία της περιοχής.

Τελευταία μέρα εγγραφών όμως, και ενώ όλα έδειχναν οτι είχαν κυλήσει ομαλά,προκλήθηκε πρόβλημα στο 4ό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου το οποίο με το που χτίστηκε, περισσότερα προβλήματα έφερε παρά έλυσε.

Το σχολείο βρίσκεται δίπλα στην Αττική Οδό, στην διασταύρωση των οδών 17ής Νοεμβρίου και Παναγίας Γρηγορούσης, στο κέντρο σχεδόν του Ζεφυρίου.

Επειδή το κτίριο είναι καινούργιο σε σχέση με τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία και ακόμα επειδή έχει δεν έχει παιδιά-μαθητές απο ειδικές πολιτισμικές ομάδες, βλέπε Ρομ, όλοι θέλουν να πάνε εκεί.

Τα όρια του σχολείου αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο κατα το δοκούν, καθώς είναι και 6-θέσιο το οποίο σημαίνει οτι μπορεί να έχει μέχρι έξι (6) δασκάλους σε αναλογία μέχρι είκοσι πέντε (25) μαθητές.

Φέτος λοιπόν και ενώ όπως φαινόταν οι δάσκαλοι είχαν προνοήσει τις περσινές καταστάσεις, ενημερώθηκαν απο το 4ό
νηπιαγωγείο για τους μαθητές και συνέταξαν λίστα με τους μαθητές που θα καλέσουν για εγγραφή.

Έτσι και έγινε. Ενημερώθηκαν τηλεφωνικά είκοσι τρεις (23) γονείς, όσες και οι κενές θέσεις αφού δύο (2) μαθητές θα επαναλάβουν την πρώτη δημοτικού (για άγνωστο λόγο), και τους ζητήθηκε να μεταβούν συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνίαστο δημοτικό για να ολοκληρωθούν οι εγγραφές.
Τα νήπια τα οποία "περισσεύουν" θα πάνε στο 1ό δημοτικό σχολείο με πολύ λίγες θέσεις, στην Νότια "καλή" μεριά του Ζεφυρίου και στο 2ό δημοτικό σχολείο με πολλές κενές θέσεις, στην Βόρεια "κακή" μεριά του Ζεφυρίου. Φυσικά, ούτε συζήτηση για το 3ό δημοτικό σχολείο που είναι απαγορευμένη περιοχή και γκέτο.

Την 21ή Ιουνίου (τελευταία ημέρα εγγραφών) όμως μερικοί γονείς έλαβαν ένα τηλεφώνημα στο οποίο τους αναφέρθηκε ότι ενώ είχαν ολοκληρώσει τις εγγραφές, τώρα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδια τους και να πάνε στο 2ό δημοτικό σχολείο, στην "κακή" μεριά του Ζεφυρίου. Ο λόγος είναι οι τέσσερις (4) νέες εγγραφές οι οποίες εμφανίστηκαν απο το πουθενά καθώς δεν τους περίμενε κανείς γιατί η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο έγινε σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Επιπλέον, οι κάτοικοι αυτοί ήταν εντός των νέων ορίων του 4ού δημοτικού σχολείου.

Προκλήθηκε θέμα λοιπόν για το ποιός πρέπει να φύγει, ποιός θα μείνει, ποιός είναι πιο κοντά, ποιός είναι πιο μακρυά, ποιός είναι καλός,κακός και άσχημος.

Εκεί που ακόμα μερικοί γονείς περίμεναν να υπάρξει κενή θέση για τα παιδιά τους στο πολυπόθητο 4ό δημοτικό σχολείο και λάμβαναν διαβεβαιώσεις απο τον διευθυντή κ. Γραμμένο οτι θα τους καλέσει στην πρώτη ευκαιρία, τα σχέδια όλων ανατράπηκαν, γιατί μερικοί γονείς κατάλαβαν πως η τσέπη τους δεν το σηκώνει πια για την ιδιωτική εκπαίδευση και εκεί που την απαξιούσαν, πρέπει να την ακολουθήσουν.

Απορίας άξιον είναι ακόμα η ενέργεια που έγινε μετα το ερώτημα το οποίο τέθηκε στον διευθυντή του σχολείου, τις πρώτες μέρες των εγγραφών πριν προκύψει το θέμα με τις τέσσερις (4) νέες εγγραφές, με το τι θα γίνει αν τον Σεπτέμβρη εμφανιστούν νέα παιδιά εντός των νέων γεωγραφικών ορίων που τέθηκαν λόγω μετακόμισης τους απο άλλες περιοχές.

Η απάντηση που δόθηκε απο τον κ. Γραμμένο ήταν οτι αυτά τα παιδιά, ως υπεράριθμο πλέον το 4ό δημοτικό, θα πάνε αναγκαστικά στο 2ό δημοτικό σχολείο στην Βόρεια μεριά του Ζεφυρίου επειδή έχει πολλές κενές θέσεις.

Κάτι τέτοιο βέβαια συνέβη πολύ πριν τον Σεπτέμβρη αλλά ο κ. Γραμμένος αποφάσισε να δεχθεί τα παιδιά που προέρχονται απο την ιδιωτική εκπαίδευση και να μην τα στείλει στο "κακό" σχολείο και να στείλει εκεί συγκεκριμένα παιδιά που είχαν αποφοιτήσει απο το 4ό νηπιαγωγείο ενώ πριν τα είχε εγγράψει κανονικά.

Ο κ. Γραμμένος παραδέχτηκε οτι έκανε λάθος σχετικά με την απάντηση που είχε δόσει πριν, στο ερώτημα εμφάνισης νέων μαθητών εντός των γεωγραφικών ορίων και τις ενέργειές του. Θέλωντας ακόμα να δικαιολογηθεί είπε επι λέξη: "Ε, είπα και εγώ ενα... λεφτά υπάρχουν, και τι έγινε..."

Γενώνται εύλογες απορίες όπως:
  • Γιατί να καλέσουν συγκεκριμένους γονείς να κάνουν τις εγγραφές συγκεκριμένη ώρα και ημέρα;
  • Γιατί δόθηκε η απάντηση οτι οι επιπλέον μαθητές, εντός ορίων του σχολείου, θα πάνε σε άλλο σχολείο;
  • Γιατί δεν έπρεξε τα λεγόμενά του ο διευθυντής αλλα δικαιολογήθηκε με το..."λεφτά υπάρχουν...";

Τέλος, να αναφέρουμε οτι υπάρχει η πληροφορία πως η όλη κατάσταση διαμορφώθηκε εσκεμμένα την τελευταία στιγμή για να μην υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις των γονέων αφού και τα σχολεία είναι κλειστά και οι αντίστοιχες υπηρεσίες αλλά και οι γονείς μπορεί να έχουν φύγει διακοπές. Με λίγα λόγια, μάλλον γραμμένους τους είχε ο κ. Γραμμένος...
Για τους λόγους αυτούς ενδέχεται οι γονείς να ζητήσουν την απομάκρυση του κ. Γραμμένου.

Εκπλήξεις λοιπόν για την νεά σχολική χρονιά στο 4ό δημοτικό σχολείο Ζεφυρίου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια