Μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος


5 Ιουνίου 2012


Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι μια μέρα γιορτής. Παράλληλα, είναι μια μέρα υπενθύμισης των υποχρεώσεων που έχουμε εμείς οι μεγάλοι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον σε τέτοια κατάσταση που δεν θα κινδυνέψει η δική τους επιβίωση.
Για μας όμως στο Ζεφύρι, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο Φυλής, είναι και κάτι ακόμα. Είναι μια


μέρα προβληματισμού για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της χωματερής, αλλά και εξαιτίας των σχεδιασμών για την λειτουργία εγκαταστάσεων καύσης απορριμμάτων που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη βεβαρυμμένο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ζεφυρίου, με αφορμή τη σημερινή μέρα, ζητούμε από την παρούσα δημοτική αρχή και από κάθε άλλο υπεύθυνο να προστατέψουν και όχι να συμβάλουν στην καταστροφή του Δήμου μας. Δεν πρόκειται τόσο για εμάς, όσο για τα παιδιά μας, για την υγεία τους, για το δικαίωμά τους να ζουν κάτω από συνθήκες ανθρώπινες. Είναι υποχρέωσή μας  και θα πρέπει να τους το εξασφαλίσουμε.
Ζητούμε από το Δήμο να καταλάβει την αγωνία μας. Ελπίζουμε ότι ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος του χρόνου, θα είναι μια πραγματική γιορτή για την πόλη μας, χωρίς χωματερή, χωρίς τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις καύσης, με περισσότερο πράσινο για τα παιδιά, με περισσότερα πάρκα.


Θανάσης Σχίζας
Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φυλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια