Ένταση στα Α. Λιόσια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών- Τραυματίες



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012, 22:14
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα, στη λεωφόρο Φυλής κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά πυροβολούν με καραμπίνες, πετούν πέτρες κι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους, ενώ έχουν σπεύσε στο σημείο και διμοιρίες των ΜΑΤ κι έχουν αποκλείσει δρόμους.

Στις 22.53, η αστυνομία απέκλεισε τη λεωφόρο Φυλής από τη διασταύρωσή της με την οδό 17η Νοέμβρη:



Πριν από λίγη ώρα, μία ομάδα Ρομά επεχείρησε να βάλει φωτιά σε λεωφορείο που περνούσε από τη λεωφόρο Φυλής 240. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αστικό ή υπεραστικό λεωφορείο.
ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 



Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί έξι αστυνομικοί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν είναι ελαφρά ή σοβαρά.

Όσο για τα αίτια της δημιουργίας της έντασης, επικρατεί σύγχυση, καθώς υπάρχούν δύο εκδοχές. Η πρώτη και επικρατέστερη, σύμφωνα με αστυνομίκες πηγές, είναι η σύλληψη ενός Ρομά για τον θάνατο ενός αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από τροχαίο που προκάλεσε παραβιάζοντας STOP. Η δεύτερη εκδοχή είναι η ένταση να ξεκίνησε μετά από συμπλοκή των Ρομά και μελών της Χρυσής Αυγής.

Από τις 23.10, κάτοικοι της περιοχής πραμγατοποιούν συγκέντρωση στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Τσακάλωφ κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας στα επεισόδια που δημιουργούν οι Ρομά από χθες το βράδυ, όπως τονίζουν οι ίδιοι.



Όπως δήλωσε στη zougla.gr o Δήμαρχος Φυλής- Άνω Λιοσίων, Δημήτρης Μπουραΐμης, «η κατάσταση εδώ θα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει τη χώρα η οποία κάνει ότι δεν βλέπει το πρόβλημα της γκετοποίησης που έχει δημιουργηθεί. Όλα αυτά γίνονται για ένα ατυχές περιστατικό που έγινε την ημέρα των εκλογών και προκάλεσε αυτές τις αντιδράσεις».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με τα μαγαζιά που υπέστησαν υλικές ζημιές το βράδυ της Κυριακής:







Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης- Παναγιώτης Σαγκούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια