Εικόνα εγκατάλειψης υπάρχει στο Ζεφύρι και συγκεκριμένα στο παρκάκι που βρίσκεται στο τρίγωνο των οδών Φιλικής Εταιρείας-Βύρωνος-Μιαούλη.

Σπασμένες παιδικές χαρές, βρώμικα παγκάκια απο ακαθαρσίες, σπασμένοι κάδοι απορριμάτων, σπασμένα κάγκελα περίφραξης είναι η εικόνα που αντικρύζουν οι γονείς με τα παιδιά τους όταν πάνε στο μοναδικό πραγματικά σκιερό παρκάκι του Ζεφυρίου καθώς είναι το μόνο στη πόλη με τόσα πυκνά δέντρα και "καλή" σκιά.

Να σημειώσουμε οτι το παρκάκι βρίσκεται δίπλα απο σχολεία και φροντιστήρια και ακόμα η μεγάλη
λαϊκή αγοράβρώμικα παγκάκια της Τρίτης γίνεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας όπου πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ξαποστάσουν μετά το κατήφορο της λαϊκής, αλλά δεν μπορούν γιατί τα παγκάκια είναι γεμάτα ακαθαρσίες.

σπασμένη παιδική χαρά σκάλαΣτο Ζεφύρι πάντως είναι κοινή ομολογία των κατοίκων ότι η δημοτική ενότητα έχει παρατηθεί και εκτός απο τα προβλήματα στις υπηρεσίες του, υπάρχουν και προβλήματα στην καθαριότητα όπου έγιναν ακόμα πιο φανερά με τις τελευταίες απεργίες των εργαζομένων.

Να προσθέσουμε εδώ οτι μερικοί υπάλληλοι της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου έδειξαν αναλγησία στο θέμα των σκουπιδιών και θέλησαν να περάσουν το μήνυμα οτι οι υπηρεσίες είναι ιδιοκτησία τους και εφόσον είναι απλήρωτοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αγνοώντας βέβαια όχι μόνο τονΟδηγό Ορθής Διοικητικής Συμπεριφοράς (σιγά τώρα την οδηγία...) του Συνήγορου του Πολίτη (διαβάστε τον εδώ) αλλά και το γενικότερο πρόβλημα δημόσιας υγείας που προέκυψε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά σημεία του Οδηγού:σκουπίδια έξω απο κάδους
• Ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να συμπεριφέρεται πάντοτε κατά τρόπο που να καθίσταται άξιος της εμπιστοσύνης του κοινού. Πρέπει να τηρεί, σε κάθε περίσταση, τους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς ανεξαρτήτως της ψυχικής του διάθεσης.
• Έχει επιμελημένη και ευπρεπή εμφάνιση.
• Συμπεριφέρεται με ευγένεια και κοσμιότητα
• Απευθύνεται στους πολίτες στον πληθυντικό.
Όχι οτι τηρούνται πουθενά αυτά αλλά κουβέντα να γίνεται...

Επιβεβαίωση της κακής άποψης που επικρατεί για τον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής και την κατάσταση στην Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου είναι και η μικρή μεν ομάδα που δημιουργήθηκε στο facebook, απο παλαιότερους υποστηρικτές της παράταξης του νυν Δημάρχου κ. Μπουραϊμη, με σκοπό την ανεξαρτητοποίηση του Ζεφυρίου σε αυτόνομο δήμο όπως πριν. Εαν έχετε και εσείς την ίδια άποψη μπορείτε να την βρείτε και να γίνεται μέλη, στον πασίγνωστο τόπο κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι όλη αυτή η γκρίνια και η κακή κατάσταση, είναι απόροια της καθυστέρησης χρηματοδότησης του Δήμου Φυλής είτε απο τα αντισταθμιστικά της χωματερής -που κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε και απο αυτό τον πονοκέφαλο- είτε απο άλλους πόρους του δήμου και όχι απο εσκεμμένη πολιτική τακτική της δημοτική αρχής. Ο καιρός γαρ εγγύς...
λερωμένη κούνιασπασμένος κάδος απορριμμάτωνλερωμένα παγκάκιασπασμένα κάγκελα
ΠΗΓΗ: http://www.zefyri.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια