Προς υλοποίηση δυο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Φυλής



Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φυλής για την αποπληρωμή των μελετών που αφορούν στη δημιουργία δύο βρεφονηπιακών σταθμών στη Δροσούπολη και στον Άγιο Νικόλαο Άνω Λιοσίων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 388.100 ευρώ και οι σταθμοί θα φιλοξενήσουν 120 παιδιά (24 βρέφη, 66 νήπια, 30 νήπια με αναπηρία) ο πρώτος και 72 παιδιά (12 βρέφη, 40 νήπια, 20 νήπια με αναπηρία) ο δεύτερος.
Κατά την τοποθέτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου τόνισε:
«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή των Άνω Λιοσίων και το Δήμο Φυλής. Κάνουμε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία 2 βρεφονηπιακών σταθμών ολοκληρωμένης φροντίδας στη Δροσούπολη και στον Άγιο
Νικόλαο, όπου οι ανάγκες για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Οι δύο αυτοί σταθμοί με τη φιλοξενία 192 παιδιών, όχι μόνο θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους γονείς της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, αλλά πολύ περισσότερο θα συμβάλλουν τόσο στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών όσο και στην υγιεινή και ασφαλή παραμονή τους στους χώρους που θα φυλάσσονται.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι τέτοιου είδους έργα σε αυτές τις περιοχές προσλαμβάνουν δεκαπλάσια σημασία και αξία, διότι λόγω του χαμηλού βιοτικού επιπέδου οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες, που για άλλες περιοχές είναι δεδομένες.
Η υλοποίηση των έργων αυτών θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, τις κυρίες και τους κυρίους Αντιπεριφερειάρχες για τη στήριξη και όλους εσάς κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, που με την ψήφο σας θα εγκρίνετε τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής.
Τέλος ευχαριστώ τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών και τον προϊστάμενό της κο Θοδωρή Καρδοματέα που εργάστηκαν με μεθοδικότητα για την προετοιμασία των έργων.
Είμαι πεπεισμένη πως μετά τη σημερινή απόφαση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε και στην κατασκευή των σταθμών, που τόσο πολύ ανάγκη έχει αυτή η περιοχή.»
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φυλής κος Δημήτριος Μπουραΐμης με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο οποίος, αφού τοποθετήθηκε επί του θέματος, απάντησε σε ερωτήματα που ετέθησαν από τους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Κλείνοντας ο κ. Μπουραΐμης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες Αττικής για τη συνεργασία σε αυτό το τόσο σημαντικό για την περιοχή έργο.





Κατά τη διάρκεια της ίδιας Συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προχώρησε στην κατά πλειοψηφία  έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης δύο ακόμη έργων που θα υλοποιηθούν στους Δήμους Σαλαμίνας και Φυλής αντίστοιχα και πρόκειται για:
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση - Βελτίωση για την Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δήμου Σαλαμίνας Ν. Αττικής» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο «Αποπληρωμή Μελετών Βρεφονηπιακού Σταθμού στο ΟΤ 235Α στην περιοχή Δροσούπολης του Δήμου Φυλής & Βρεφονηπιακού Σταθμού στο ΟΤ 1392Α στην περιοχή Αγίου Νικολάου του Δήμου Φυλής» προϋπολογισμού 388.100,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης ήταν παρών στην Συνεδρίαση, ευχαρίστησε το Σώμα για την αποδοχή της σύμβασης, χαρακτήρισε τους δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς αναγκαίους για την περιοχή και έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με το κόστος των μελετών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια