Επίσκεψη στη Τεχνική Υπηρεσία η ΕΝΩΣΗ ΓΩΝΕΩΝ


ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημοτικού Σχολείου
τηλ.   6977922678,  6934617981)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη  στη  Τεχνική  Υπηρεσία του  Δήμου  Φυλής


         Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων, στα πλαίσια των διαρκών ενεργειών της για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των ζητημάτων παιδείας που αφορούν την υλικοτεχνική  υποδομή των  σχολικών κτιρίων και τις ανάγκες  σχολικής  στέγης,  μετέβη στη  Τεχνική  Υπηρεσία και συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο  Τεχνικών  Υπηρεσιών  του  Δήμου  Φυλής κ. Μηλιώνη Σωτήριο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
        Τα  θέματα που  τέθηκαν  ήταν  τα εξής:
         α.   Η εξέλιξη κατασκευής του  8ου Δημοτικού στη  Ζωφριά  και του  10ου Δημοτικού στη  Δροσούπολη.
         β.    Η ποιοτική και ποσοτική  παραλαβή των νεοκασκευασθέντων  σχολικών κτιρίων του 4ου Γυμνασίου, του  2ου  ΓΕΛ και του  ΕΠΑΛ.
         γ.  Η κατασκευή νέου  σχολικού κτιρίου για το 3ο ΓΕΛ, καθώς και η  απομάκρυνση των  δύο  οικίσκων που  υπάρχουν στο προαύλιο του υπάρχοντος μισθωμένου  κτιρίου.
         δ.     Οι εργασίες μόνωσης της οροφής του κτιρίου του  3ου Γυμνασίου.

         ε.   Η εξέλιξη  της εφαρμογής της  μελέτης ασφαλούς – προσέλευσης και  αποχώρησης των  μαθητών.
       στ.    Οι τεχνικές εργασίες που  αναγκαιούν στο  Δημοτικό  Φυλής (Χασιά) και η  κατασκευή του  νέου  Δημοτικού Σχολείου.
        ζ.     Στατικός,  αντισεισμικός έλεγχος των  σχολικών  κτιρίων.

        Τόσο ο κ. Αντιδήμαρχος όσο και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας ανέφεραν ότι  καταβάλλεται  προσπάθεια για ορισμένα από τα ανωτέρω να υλοποιηθούν μέσω   σχετικών  διαγωνισμών πριν  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όπως η κατασκευή του 10ου  Δημοτικού, οι εργασίες για τη  μόνωση στο  3ο  Γυμνάσιο και οι επισκευές στο  Δημοτικό  Φυλής, η τοποθέτηση των  πινακίδων του  Κ.Ο.Κ. για την  ασφάλεια των  μαθητών  και  η  ανάθεση  σε  τεχνικό  γραφείο του  στατικού  ελέγχου των σχολικών  κτιρίων  που  κατασκευάσθηκαν  πριν  το  σεισμό  του  1999.

         Επιπλέον υπήρξε  ενημέρωση ότι έχει ήδη γίνει  η προσωρινή παραλαβή  των  σχολικών  κτιρίων  του  4ου  Γυμνασίου και του  ΕΠΑΛ χωρίς  να προκύψουν  ιδιαίτερα προβλήματα,  ενώ το πρόβλημα της εισροής των  βρόχινων νερών  στο  υπόγειο του 2ου  ΓΕΛ αναμένεται να αντιμετωπισθεί  οριστικά. Σχετικά με το  νέο  κτίριο του  3ου  ΓΕΛ υπήρξε  προβληματισμός όσο αναφορά τη  δυνατότητα χρηματοδότησης του από τον  Ο.Σ.Κ. αλλά και  για την  εξεύρεση του  κατάλληλου  χώρου σε  θέση  που  να ικανοποιεί τη  μαθητική  χωροταξική  κατανομή της πόλης,  ενώ  για το  8ο Δημοτικό  στη  Ζωφριά επιδιώκεται η επίσπευση της καταβολής των  αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες του χώρου που προορίζεται  για τη  κατασκευή του σχολείου.

          Τέλος υπήρξε  αναφορά για το υπό κατασκευή  σχολικό -αθλητικό συγκρότημα  στη  Δημοτική  Κοινότητα Φυλής πλησίον του γηπέδου του Θρασύβουλου, στο  οποίο περιλαμβάνεται  και το κτίριο του νέου  Δημοτικού  Σχολείου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει εξέλιξη.

           Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  του Δημοτικού  Φυλής που παρεβρίσκετο, ζήτησαν από τον κ. Αντιδήμαρχο να  καταβληθεί κάθε  δυνατή  προσπάθεια και να δοθεί  προτεραιότητα στην  υλοποίηση των θεμάτων που  αφορούν πρωτίστως την  ασφάλεια των μαθητών, ζητώντας παράλληλα την επίσπευση των ενεργειών της Τεχνικής Υπηρεσίας σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Για το Διοικητικό   Συμβούλιο,



Νίκος    Χατζητρακόσιας                                Παπανδρέου Γεωργία
                     Πρόεδρος                                                  Γενική Γραμματέας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια