ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΓΟΥΡΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ & ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ



Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια, απέστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με θέμα τα πολύ σοβαρά προβλήματα τάξης και ασφάλειας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που σχετίζονται με τη συνεχή και παράνομη παρουσία αθιγγάνων και Πακιστανών στο χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, με επιστολές του είχε ενημερώσει για το ίδιο θέμα και τους αρμοδίους Υπουργούς, επισημαίνοντας ότι τυχόν αστοχίες πολιτικής στο
φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων Αττικής εκ μέρους της κεντρικής κυβέρνησης θα μετέβαλλε το λεκανοπέδιο σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σγουρός ενημέρωσε ότι η παρουσία των ατόμων αυτών στους χώρους του ΧΥΤΑ Φυλής έχει ως αντικείμενο την παράνομη δραστηριότητα διαλογής και συλλογής μετάλλων εκ μέρους τους από τα σκουπίδια (σίδερα, αλουμίνια, χαλκός κλπ), και παράλληλα καταστροφές και κλοπές υλικών και μηχανημάτων του ΧΥΤΑ Φυλής. Επίσης, πολλές φορές προβαίνουν και σε εμπρησμούς στα μέτωπα των απορριμμάτων, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον ΕΔΣΝΑ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι μετά τα θλιβερά γεγονότα της 19ης Μαρτίου 2011, όταν μετά από επιδρομή αθιγγάνων πυρπολήθηκαν βασικά μηχανήματα του Συνδέσμου (μπουλντόζες, συμπιεστές, γεννήτριες φωτισμού κλπ.) κατεβλήθη προσπάθεια από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής, η οποία περιόρισε την παρουσία των παρανόμων αθιγγάνων και Πακιστανών στο ΧΥΤΑ. Σταδιακά, όμως, και από τις αρχές του 2012 επαναλαμβάνονται και κλιμακώνονται οι παραπάνω πράξεις, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν οριστικά. Οι παράνομες πράξεις καταγράφονται σε δελτία τύπου του ΕΔΣΝΑ, έγγραφες καταγγελίες των ιδιωτικών εταιρειών που εργάζονται στο ΧΥΤΑ αλλά και σε μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στο αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων.
Κλείνοντας την επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, επεσήμανε την αναγκαιότητα μιας ενδελεχούς συζήτησης με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, για τα παραπάνω προβλήματα, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες εντολές και στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής για την οριστική εξάλειψη επικίνδυνων φαινομένων που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και υποβαθμίζουν τον πολιτισμό της χώρας μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια