Οι Ερωτήσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



Οι Ερωτήσεις προ ημερησίας της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ που κατατέθηκαν στις 27/9
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 17:16
1/ ΕΣΠΑ:
Γιατί δεν έχει καταθέσει ο Δήμος Φυλής αναπτυξιακά προγράμματα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ; Σε έλεγχό μας στο Διαύγεια ΔΕΝ είδαμε προτάσεις του Δήμου μας, αν και στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, να σημειωθεί εδώ, προτάσεις που έχουν έρθει ανεκπλήρωτες για 2η συνεχή χρονιά, υπήρχαν προτάσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν.
Αν δεν κατατέθηκαν:
α/Ποιος επωμίζεται τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που ανακύπτουν από τον κίνδυνο απώλειας θέσεων απασχόλησης ανέργων, αλλά και εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου το ΕΣΠΑ;
β/ Έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση κανένα έργο του Δήμου Φυλής από το Πράσινο Ταμείο, δεδομένου πως 104 έργα από άλλους Δήμους έχουν ενταχθεί.
Διερωτιόμαστε αν έχει γίνει καν αίτηση.

2/ Ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου
Επανερχόμαστε με ένα παλιότερο ερώτημά μας.
Πόσοι και ποιοι είναι οι «Ειδικοί Σύμβουλοι» του Δημάρχου και του Δήμου Φυλής;

Στο προηγούμενο μας ερώτημα είχατε απαντήσει ΚΑΝΕΙΣ!
Ισχύει το ίδιο και σήμερα;

3/ Έλεγχοι στον Δήμο
Σε τι είδους ελέγχων βρίσκεται ο Δήμος και γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα πορίσματα; Στις αρχές του ’11, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος είχε προαναγγείλει πως μαζί με τον Δήμο μας και τον Δήμο Αχαρνών, άλλοι 15 Δήμοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Τότε το είχατε αρνηθεί μιλώντας  «για έναν εύρωστο Δήμο με ισχυρό προϋπολογισμό». Δεν θέλω να αναφερθούμε τώρα στον προϋπολογισμό και την εκτέλεσή του. Είναι γνωστή σε όλους η αλήθεια, την ζούμε.
Όμως, σε αυτή την αίθουσα και κατά την διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012 ο κ. Λιόσης είχε αναφέρει πως ο Δήμος είναι σε «πρόγραμμα εξυγίανσης»
Επίσης, εσείς σε μια συνέντευξή σας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Δυτική Όχθη» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 είχατε αναφέρει επί λέξη:
“ Μέσα στη χρονιά θα τελειώσει και η διαδικασία εξυγίανσης του δήμου, έτσι ώστε απο το 2013, έχοντας ξεκαθαρίσει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δομές του, να σχεδιάζει έργα χωρίς να ενοχλεί τους δημότες. «Μέσα απο τη εξυγίανση που θα έχει το χαρακτήρα και των πραγματικών εσόδων του δήμου Φυλής, θα μπορέσουμε το 2013 να είμαστε πολυ πιο ακριβείς».
Τελικά τι ισχύει;
Και γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα πορίσματα;

4/ ΕΚΑΒ και διακομιδή Ασθενών
Η ερώτηση απευθύνεται στον κ. Γ.Ραφτέλη. Τοπικό αντιδήμαρχο Ζεφυρίου.
Μετά από καταγγελίες δημοτών της δημοτικής κοινότητας Ζεφυρίου αλλά και σε σημερινή  τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε από εκπροσώπους του ΕΚΑΒ πως πλέον ΔΕΝ θα γίνεται παραλαβή ασθενών οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές όπου διαβιούν Ρομά, γιατί διατρέχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλές φορές οι οδηγοί των ασθενοφόρων, οι τραυματιοφορείς και οι γιατροί έχουν δεχθεί από πυροβολισμούς, το σοβαρότερο, έως προπηλακισμούς και πέτρες, το συνηθέστερο.
Αντ’ αυτού προτείνουν την παραλαβή των ασθενών, να γίνεται από τα αστυνομικά τμήματα.
Είστε γνώστης της καταγγελίας;
Είθισται μια τέτοια διαδικασία; Να πηγαίνουν οι ασθενείς που χρήζουν μεταφοράς από ασθενοφόρο, μέχρι τα αστυνομικά τμήματα για να τους παραλάβουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία με ασφάλεια;
Πώς προτίθεστε να αντιδράσετε;  Και για να διασφαλιστεί η ηρεμία και η τάξη στην περιοχή της Λίμνης αλλά και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ώστε να ανακαλέσουν την απόφασή τους;

5/ Μεταφορά ΔΟΥ Άνω Λιοσίων
Σε προηγούμενη ερώτησή μας προ ημερησίας, τον Μάρτη του 2011 σας είχαμε επιστήσει την προσοχή σας στην επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ  ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ λόγω συγχώνευσης με την ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων.  Σας είχαμε ζητήσει τότε, να βρείτε Δημοτικό κτίριο και με όποιο τρόπο μπορείτε να βρείτε λύση ώστε να ΜΗΝ απομακκρυνθεί η ΔΟΥ.
Σήμερα η πραγματικότητα είναι πως από την 1η Οκτωβρίου, η ΔΟΥ θα αποτελεί παρελθόν για τον δήμο μας.
Οι κάτοικοι θα πρέπει να ταλαιπωρούνται πολλές ώρες, με συγκοινωνίες, όπως παλιότερα,  για να εξυπηρετηθούν, από την ΔΟΥ των Αγίων Αναργύρων, που θα εξυπηρετεί το σύνολο των Δήμων, Φυλής (Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι) Αγίων Αναργύρων, (Καματερό, Αγίους Αναργύρους και Ιλίου, με ότι συνεπάγεται αυτό σε περαιτέρω ταλαιπωρία αλλά και καθυστερήσεων, λόγω φόρτου εργασίας της ΔΟΥ, για τους Δημότες μας.
Τότε είχατε δηλώσει άγνοια του θέματος. Και προφανώς αδιαφορήσατε γενικότερα για το θέμα και ΔΕΝ πράξατε τα δέοντα. ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.

6/ ΞΕΝΙΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
α/ Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς των εργαζομένων;
β/ Τι γίνεται με την μισθοδοσία των εργαζομένων, πότε προβλέπεται η αποπληρωμή τους;
Με βάση την απόφαση με αρ. Πρωτ. 16579/15337 από 25/04/2012, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και την δημοσιεύση στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1656, περί λύσης της ΔΕΡΑΛ, τι ισχύει ως προς την σχέση εργασίας τους; Είναι ακόμη εργαζόμενοι; Είναι απολυμένοι; Προσμετρούνται ως εργάσιμες οι ημέρες που περνάνε με βάση την επίσχεση εργασίας τους; Τι ισχύει ακριβώς;
γ/ Γιατί ορισμένοι φάκελλοι των προς έλεγχο για την μεταφορά εργαζομένων, ήταν άδειοι από δικαιολογητικά και ποιοι έχουν την ευθύνη συμπλήρωσης των φακέλλων;
δ/ Πότε θα αποζημιωθούν εκείνοι που δεν επιθυμούν την μεταφορά τους στον Δήμο;

7/ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου , σε  θέματα προ ημερησίας ανεγνώσθει από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου , η πρόθεση της περιφέρειας για δημιουργία καταυλισμού ρομά στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ για την μετεγκατάσταση των ρομά που διαβιούν στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Τελικά το θέμα απεσύρθει. Είστε ενήμερος για τις προθέσεις της Περιφέρειας, και εάν εμπλέκεται ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ στον σχεδιασμό?

Για την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο Επικεφαλής

ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. που ήταν η παράταξη σου στην τελική απόφαση για τον ΞΕΝΙΟ τον σεπτέμβρη στο δημοτικό συμβουλειο κ. Σάββα; έκανες μόκο τότε. τώρα σε έπιασε ο πόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή