Λειτουργία Σχολικών Κυλικείων




ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ
( Έδρα : Σχολικό κτίριο 1ου Δημοτικού Σχολείου
τηλ.   6977922678,  6934617981)


Λειτουργία Σχολικών Κυλικείων


         Τη Παρασκευή 14  Σεπτεμβρίου 2012 με πρωτοβουλία της   Ένωσης  Γονέων Άνω Λιοσίων, έγινε συνάντηση με τους υπεύθυνους  των κυλικείων των  Δημοτικών – Γυμνασίων  - Λυκείων με σκοπό τη  συζήτηση - ενημέρωση για θέματα που αφορούν  την εύρυθμη λειτουργία τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

        Στη πρόσκληση  ανταποκρίθηκε το  σύνολο των υπευθύνων των  κυλικείων για  θέματα  που απασχολούν  πρωτίστως γονείς και μαθητές αλλά και τους ίδιους.

         Κατά την έναρξη της  συζήτησης  το προεδρείο της Ένωσης Γονέων χαρακτήρισε ως λειτούργημα την δραστηριότητα των υπεύθυνων των  κυλικείων καθόσον αυτή απευθύνεται προς τους μαθητές – παιδιά μας  και ζητήθηκε  η απόλυτα  ευσεινήδητη  επαγγελματική τους συμπεριφορά. 

         Έγινε  διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού που αφορούσε τη σχετική  νομοθεσία και τα θέματα  διατροφής, και ζητήθηκε να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής καθώς και να
υπάρχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά απολύμανσης.

         Επίσης  ζητήθηκε η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τα προβλεπόμενα είδη και το τιμοκατάλογο τους, καθόσον με πρόσφατη απόφαση του  Υπουργείου Ανάπτυξης (άρθρο 66 της αγορανομικής διάταξης 7/09) αποφασίστηκε η μείωση των τιμών τους, τονίζοντας ότι  αυτή δεν θα πρέπει είναι σε καμία περίπτωση εις βάρος της ποιότητας και ποσότητας των υπόψη  ειδών.

       Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα δυσμενή οικονομικά τόσο των γονέων που σε μεγάλο ποσοστό αδυνατούν να δίδουν χρήματα για την αγορά των προϊόντων όσο και των υπευθύνων των κυλικείων που λόγω της μεγάλης μείωσης του τζίρου, του ανταγωνισμού των παρακείμενων στα σχολεία καταστημάτων  και των μισθωμάτων που καταβάλλουν,  ανέφεραν ότι βρίσκονται σε πολύ δυσμενή  θέση.

        Η  Ένωση Γονέων ενημέρωσε ότι  το θέμα της μείωσης των μισθωμάτων είναι σε αντιστάθμισμα  με την  αντίστοιχη υποχρεωτική μείωση τιμών στα προς πώληση είδη προς όφελος των  μαθητών και ότι αυτό έχει ήδη ζητηθεί επιτακτικά κατά τη   προηγούμενη σχολική χρονιά αρκετές φορές, με δεδομένο  ότι ήδη  υλοποιήθηκε σε πολλούς Δήμους της χώρας κατ’ εφαρμογή του Νόμου  4013/2011 ( 5/9/2011 ΦΕΚ 204 ).

       Κατά τη  συνάντηση διαπιστώθηκε επίσης η αντίθεση των υπευθύνων των  κυλικείων για οικονομικούς και διαχειριστικούς λόγους να συμμετέχουν στις διαδικασίες του  προγράμματος δωρεάν σίτισης που προσφέρει το ίδρυμα « Σταύρος Νίαρχος» γεγονός που προκάλεσε την  δυσαρέσκεια των γονέων καθόσον πρόκειται για ουσιαστική βοήθεια προς αυτούς. Η  Ένωση Γονέων κατ’ επέκταση της κάθε  ουσιαστικής κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς που  αποβλέπει στα παιδιά μας,  θεωρεί ότι το σύνολο των  χρημάτων των  μισθωμάτων των σχολικών  κυλικείων  θα πρέπει να επιστρέφετε  σε  αυτά μέσω  των μειωμένων τιμών των  παρερχόμενων ειδών.
         Η  συνάντηση  ολοκληρώθηκε  με  την  υπόσχεση  όλων  να  επαναληφθεί σύντομα,  αναμένοντας τις ουσιαστικές ενέργειες των  αρμοδίων.
      


Για το Διοικητικό   Συμβούλιο,




Νίκος    Χατζητρακόσιας                                Παπανδρέου Γεωργία
                     Πρόεδρος                                                  Γενική Γραμματέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια