Κατάθεση σκέψης από από συνδημότισά μας.


Καλή σχολική χρονιά

Καλή σχολική χρονιά εύχομαι σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν σήμερα την μαθησιακή τους διαδρομή! Εύχομαι σε δασκάλους και γονείς συμμετοχή και δράση ως προς την μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των παιδιών μας, που αν θέλουν μπορούν να προάγουν και να εμφυσήσουν στους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου.

Λυπάμαι που θα εκφράσω την πρώτη αυτή μέρα την απογοήτευσή μου για τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων σχολείων.

Οργάνωση ανύπαρκτη, αγιασμός ως εθιμοτυπικό πανηγύρι , παιδιά χωρίς
βιβλία γιατί δεν προλάβανε να τα τακτοποιήσουν, καμία θερμή υποδοχή, εισαγωγή και κουβεντούλα των δασκάλων με την εκάστοτε τάξη τους. Εκφράζεις ως γονιός το παράπονό σου με ευγένεια και η απάντηση είναι¨Τι επαγγέλλεστε? Να μας κάνετε σεμινάρια να μας επιμορφώσετε ... από διευθυντή δημοτικού σχολίου στον δήμο Φυλής.

Αν ένας επιστήμονας δεν έχει την διάθεση και την ικανότητα να βελτιώνεται με προσωπική πρωτοβουλία και δεν επιθυμεί να δει το έργο του ως λειτούργημα και όχι ως κάτεργο , πείτε μου εσείς τα παιδιά μας πώς θα παραδειγματιστούν στην μελλοντική δύσκολη πορεία της ζωής τους.

Βέβαια και οι αντιδράσεις των γονιών επίσης του στιλ.. μα τώρα θα τους μάθεις? Τι περιμένεις? προσωπικά για εμένα είναι ακόμα περισσότερο απογοητευτικές και αποθαρρυντικές.. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια