Υποκρισία η απονομή του νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει η Επιτροπή Ειρήνης Φυλής




Η απόφαση της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ να δώσει το φετινό Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από παλαιότερες απονομές που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον προκλητικές. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στο παρελθόν με Νόμπελ Ειρήνης έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων οι:
-Τζίμι Κάρτερ το 2002. Πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος έστελνε στρατιωτική βοήθεια στους Κόντρας της Νικαράγουα.
-Χένρι Κίσινγκερ το 1972. Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, αναμεμειγμένος στον πόλεμο του Βιετνάμ και στενός συνεργάτης δικτατοριών της Λατινικής Αμερικής.
-Γιτζάκ Ράμπιν το 1994. Ισραηλινός πρωθυπουργός, υπεύθυνος για την αιματηρή συντριβή της πρώτης Ιντιφάντα στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
-Αλ Γκορ το 2007. Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης όχι ακριβώς για την Ειρήνη, αλλά για την προσφορά του στην…οικολογία.
-Μπάρακ Ομπάμα το 2009. Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεκαπέντε ημέρες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του σαν Πρόεδρος.
Η φετινή απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε ως επιβράβευση για τα νεκρά και σακατεμένα παιδιά από τους «ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, για τα θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και άλλων πολέμων, όπου η Ε.Ε. είχε και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Και εις ανώτερα...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια