Μια "Πνοή" από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φυλής



Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής σε συνεργασία με τον κοινωνικό φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», ξεκινά την λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή».
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» θα λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-17 ετών) και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγου, γραφής, μάθησης καθώς και σχολικής προσαρμογής.
Τα εξατομικευμένα προγράμματα του κάθε μαθητή θα έχουν ως στόχο τη
βελτίωση και την αποκατάσταση των δυσκολιών του. Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία συνεργάζεται για τις ανάγκες των περιστατικών που αντιμετωπίζει και την απαρτίζουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας όπως κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.Στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο παρέχονται υπηρεσίες με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους χωρίς την επιπλέον οικονομικής τους συμμετοχή.
Αυτές οι υπηρεσίες είναι: αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική γονέων.
Στο πλαίσιο του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου θα λειτουργήσουν δραστηριότητες όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποίησης και αγωγής στην κοινότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια