ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΞΕΝΙΟ- ΠΡΟΣΦΥΓΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρικυμία εν κρανίω έχει ο κος Μπουραίμης. Μη έχοντας ουσιαστικά προωθήσει το θέμα των εργαζομένων της ραδιοφωνίας, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα απλήρωτοι και μακριά από τον χώρο εργασίας τους, προσπάθησε σήμερα 15-11-2012 να παραπλανήσει τους εργαζόμενους ισχυριζόμενος ότι δήθεν για την μέχρι τώρα ταλαιπωρία τους ευθύνονται «ο κος Καμπόλης και ο κος Βάβουλας» και όχι ο ίδιος. Εμείς όμως ευθαρσώς είχαμε δηλώσει παρουσία των εργαζομένων ότι θα καταγγείλουμε την διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31-8-2012 κατά την οποία ο κος Δήμαρχος ήταν απών (γιατί άραγε;), διότι απλά τη θεωρούμε παρελκυστική και μη σύννομη. Απ’ ότι άλλωστε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά, ποτέ δεν τοποθετηθήκαμε ενάντια στην μεταφορά τους στον Δήμο .
Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από την κατωτέρω δημοσιευόμενη ολόκληρη ένστασή μας, εμείς υποστηρίξαμε την μεταφορά των πράγματι εργαζομένων, (και όχι των κατά καιρούς παρεπιδημούντων, όπως ο κος Μπότσαρης, ο κος Παπαγιάννης, ο κος Καλογράνης κ.λ.π,) οι οποίοι σύμφωνα με την γνώμη μας θα έπρεπε ήδη να έχουν μεταφερθεί με
απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εδώ και πολύ καιρό. Δημοσιεύουμε λοιπόν την προσφυγή μας στον ελεγκτή νομιμότητας για την αποκατάσταση της αλήθειας και αφήνουμε τον Δήμαρχο και τα ψεύδη του στην κρίση του καθενός και ειδικά των εργαζομένων. 

ΠΡΟΣ 
1. ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
2. ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ
1. Του Κων/νου Βάβουλα του Παναγιώτη, κατοίκου Άνω Λιοσίων, οδός Μ. Αλεξάνδρου 55, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Φυλής
2. Δημητρίου Καμπόλη, κατοίκου Άνω Λιοσίων, οδός Διονυσίου Σολωμού αρ. 14, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Φυλής 
ΚΑΤΑ
Της με αρ. 196/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής, ληφθείσα κατά τη συνεδρίαση της 31-8-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποιούμενη και στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών

Την Παρασκευή 31-8-2012 συνεκλήθη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής, με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα και με την πρόσκληση, « Λήψη απόφασης για την αποστολή αιτημάτων μεταφοράς προσωπικού από την ΔΕΡΑΛ στο Δήμο Φυλής και στα νομικά πρόσωπα αυτού» 
Η εισήγηση που υπήρχε στο φάκελο του συγκεκριμένου θέματος ήταν ανυπόγραφη και περιείχε λίστα ονομάτων. Η πρόταση, σύμφωνα με την εισήγηση, η οποία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ήταν επί λέξει «….προτείνει τα μεταφορά των αιτηθέντων στον Δήμο Φυλής και στα Ν.Π.Δ.Δ αυτού και την αποστολή των αιτήσεων, όπως αυτές υποβλήθηκαν από τους αιτηθέντες και των συνοδευτικών υποστηρικτικών εγγράφων κατά αιτηθέντα, όπως αυτά υποβλήθηκαν από τους αρμόδιους εκκαθαριστές, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για περαιτέρω έλεγχο και έγκριση των αιτημάτων…» Ακολουθούσε μία λίστα ονομάτων στην οποία περιείχετο μόνο η δηλωθείσα ειδικότητα, χωρίς να αναγράφεται πουθενά η μορφή της εργασιακής σχέσης εκάστου (σύμβαση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, παροχή υπηρεσιών ή άλλη σχέση) ούτε εάν οι συγκεκριμένοι αιτηθέντες εργάζονταν στην επιχείρηση τα δύο τελευταία έτη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο εισηγητής, αντιδήμαρχος κος Αβράμης, δεν θέλησε να μπει στην ουσία του θέματος για κάθε ένα από τα άτομα που μεταφέρονταν, δεν είχε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου τους ατομικούς φακέλους των μεταφερομένων, δεν γνώριζε, προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για το είδος της σύμβασης εκάστου των μεταφερομένων ούτε για το χρόνο απασχόλησής τους στην επιχείρηση Ισχυρίστηκε απλά και μόνο ότι θα διαβιβασθούν οι αιτήσεις στη περιφέρεια, η οποία και θα έπρεπε να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στην συνέχεια να κρίνει ποιοι εκ των αιτουμένων πληρούν τις προϋποθέσεις για την μεταφορά τους στο Δήμο. Κατ’ εμάς η όλη διαδικασία είναι παράνομη και άκυρη, καλέσαμε δε τον Προϊστάμενο του αρμοδίου τμήματος του Δήμου προς περαιτέρω διευκρινήσεις, ο οποίος και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ούτε οι φάκελοι όλων όσων αναφέρονταν στη λίστα υπήρχαν, ούτε και συμπληρωμένοι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ήταν αυτοί που υπήρχαν.
Μετά τα παραπάνω προσφεύγουμε κατά της προαναφερόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου καθόσον 
1. το δημοτικό συμβούλιο δεν ενημερώθηκε για την εργασιακή σχέση τη διάρκεια και τη μορφή της για καθέναν από τους προς μεταφορά υπαλλήλους, ώστε να δυνηθεί να κρίνει το νόμιμο και βάσιμο της μεταφοράς τους στο Δήμο. Αντίθετα γνωρίζουμε καλά ότι κάποιοι από τους μεταφερόμενους δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις που τάσσει ο Νόμος για την μεταφορά τους στο Δήμο. Π.χ μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν α)το όνομα εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου κατά τις εκλογές του 2006 και ορισθέντος ως Προέδρου της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας από το Δημοτικό συμβούλιο, θέση την οποία επίσημα εξακολουθεί να κατέχει έως και σήμερα αφού δεν έχει αντικατασταθεί β) ο κος Χαρ. Μπότσαρης, δημοσιογράφος, ο οποίος παρείχε τις υπηρεσίες του από το 2009 ως ελεύθερος επαγγελματίας και όχι ως μισθωτός εργαζόμενος. Γ) Ομοίως ο κος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος μάλιστα αν και το όνομά του δεν υπήρχε στη λίστα αρχικά, προσετέθη κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος. Και αυτός δεν είχε προσληφθεί ως μισθωτός εργαζόμενος αλλά παρείχε τις υπηρεσίες του ως ελεύθερος επαγγελματίας δ) ο Κων/νος Καλογράνης επίσης τα τελευταία έτη συνεργαζόταν με την δημοτική επιχείρηση ως ελεύθερος επαγγελματίας. Άλλωστε ήταν εκδότης και τοπικής εφημερίδας Πέραν αυτών και άλλα πρόσωπα συμπεριληφθέντα στην άνω λίστα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες που οι εργαζόμενοι στην δημοτική επιχείρηση μας έδωσαν.
2. Η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προφανώς άκυρη καθόσον παραπέμπει στη περιφέρεια τη κρίση περί του νομίμου ή μη της μεταφοράς των προσώπων που αναφέρονται στη λίστα από τη δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας στο Δήμο και τα Ν.Π.Δ.Δ αυτού, ενώ από καμία διάταξη δεν προκύπτει αρμοδιότητα της περιφέρειας για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με τον Νόμο οι εργαζόμενοι σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας μεταφέρονται στο Δήμο και τα Ν.Π.Δ.Δ αυτού μετά από αίτησή τους και απόφαση του Δημάρχου (παρ. 10 άρθρου 25 Ν. 3613/2007) ή του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τριετή τουλάχιστον πραγματική υπηρεσία στην επιχείρηση.
Επειδή η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να ακυρωθεί 
Επειδή εν τέλει πιστεύουμε ότι με την παραβίαση αυτή του Νόμου και των διαδικασιών πλήττονται τα συμφέροντα των πράγματι εργαζομένων στην δημοτική επιχείρηση, οι οποίοι και θα έπρεπε να έχουν ήδη μεταφερθεί στο Δήμο με ξεκάθαρες διαδικασίες και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΖΗΤΑΜΕ
Να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής, επί τω τέλει όπως επαναληφθεί η διαδικασία σύμφωνα με το Νόμο για τους εργαζόμενους εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις και πράγματι παρείχαν νομίμως τις υπηρεσίες τους ως μισθωτοί στην δημοτική επιχείρηση.
Συνημμένα υποβάλλουμε
-την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31-8-2012
-την εισήγηση για το πρώτο θέμα
Φυλή 3-9-2012
ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. προσφερουν καποιο εργο και δεν τους πληρωνει,ουστ αμαρτωλοι λεχριτες πανφαγα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή