«ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ».




Δελτίο Τύπου  23 Νοεμβρίου 2012
Ένα από τα προτερήματα που  πρέπει να έχει μία Διοίκηση, η οποία τιμήθηκε από τους Δημότες για να τους εκπροσωπήσει, είναι η υπομονή, η επιμονή και η ψύχραιμη διαχείριση των καταστάσεων με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της κοινωνίας που την εμπιστεύτηκε.
Σε καμιά περίπτωση η υπομονή, η επιμονή και η ψυχραιμία, δεν πρέπει να θεωρείται αδυναμία διότι είναι συστατικό δύναμης και γνώσης.
Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και τις βιώνουμε καθημερινά, τόσο ως Δήμος όσο και ως Δημότες.
Έχουμε μια κεντρική εξουσία η οποία, έπαψε να λειτουργεί ως κοινωνικό κράτος δικαίου, με τις κοινωνικές δομές να έχουν καταρρεύσει και οι Δημότες, το μόνο στήριγμα που βρίσκουν σε οργανωμένες δομές να είναι ο Δήμος.
Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε σκοπό να μην εξαντλούμαστε με επικοινωνιακά τρυκ και να προσπαθούμε με το λιγότερο κόστος, να πετύχουμε το μεγαλύτερο όφελος για τους Δημότες μας.
Όλοι γνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα τα οποία κληθήκαμε ως Διοίκηση να
αντιμετωπίσουμε.  Λιγότεροι γνωρίζουν ότι, ενώ έχουν περάσει στο Δήμο τουλάχιστον 200 αρμοδιότητες από την 1η Ιανουαρίου 2011 και ακολουθούν άλλες τόσες από 1η Ιανουαρίου του 2013, η θεσμοθέτηση κρατικής χρηματοδότησης έχει μειωθεί κατά 60% από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ.
Πέρα από τα παραπάνω, τελευταία με μνημονιακή επιταγή, καλούμαστε και να απολύσουμε υπαλλήλους, που κάποιοι, Θεός ξέρει με ποια κριτήρια, τους θεωρούν υπεράριθμους και ζητάνε να γίνουμε οι δήμιοι της αξιοπρέπειας και της φυσικής και οικογενειακής τους εξόντωσης.
Για μας, η παραπάνω  προσταγή του μνημονίου κτυπά στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που είναι ο πυλώνας της ύπαρξής μας και δεν έχει εφαρμογή.
Η κοινωνική κατάρρευση και φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας αξιοπρεπών πολιτών που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τη γη από τα πόδια τους, έχει δημιουργήσει αύξηση της παραβατικότητας, ευτυχώς όχι στην περιοχή μας, στα επίπεδα και σε ένταση που έφτασε σε άλλες περιοχές.
Για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας, υλοποιήσαμε από τα μέσα Οκτωβρίου μετά από τιτάνιο αγώνα τη δέσμευσή μας για χρήση ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, η οποία σε αργαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τις δομές του Δήμου, εκτελεί το έργο  της χωρίς τυμπανοκρουσίες και τα αποτελέσματα είναι ορατά.
Ως Δημοτική Αρχή, για πρώτη φορά αναδείξαμε το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής, με λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήραμε μέρος στον προσυμβατικό διάλογο με τεκμηριωμένες θέσεις, τις οποίες κάναμε γνωστές σε όλα τα επίπεδα της κεντρικής Διοίκησης και αποτελούν συμβόλαιο με τους Δημότες μας (βρίσκονται άλλωστε αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου), γιατί τα γραπτά μένουν.
Ο αγώνας για το θέμα του ΧΥΤΑ συνεχίζεται, πάνω στις γραμμές και τις δεσμεύσεις μας.
Στις Διοικητικές δομές, ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο οποίος συντάχθηκε με πρωτοφανείς διαδικασίες διαφάνειας, με τη συμμετοχή και του Σωματείου Εργαζομένων (που κατά δήλωσή τους, έγινε πρώτη φορά), αποτελεί ανάχωμα για τη διαφύλαξη των εργασιακών κεκτημένων.
Το γεγονός αυτό και μόνο, συν τω χρόνο, θα  δημιουργήσει υπεραξία υπηρεσιών σε όφελος του πολίτη.
Η Διαύγεια στη λήψη αποφάσεων και στη διαχείριση πόρων, όπου κάθε Δημότης έχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις πράξεις της Διοίκησης «ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ».
Δε θα επεκταθούμε παραπάνω, αυτά αποτελούν, παρά το μέγεθός τους, μικρά κομμάτια από το έργο που έχουμε πάρει εντολή να εκτελέσουμε από τους Δημότες μας, και σ΄ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε , παρά τις συμπληγάδες που αντιμετωπίζουμε.
Στο διαρκή αγώνα μας, έχουμε συμπαραστάτες τους Δημότες μας, οι οποίοι, και βλέπουν, και κρίση έχουν και με ώριμη σκέψη, απεμβολίζουν το όποιο  προσωπικό όφελος έχουν υπέρ της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Η ωριμότητα αυτή, τουναντίον δεν φαίνεται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δη, σε ορισμένα αυτόκλητα μέσα ενημέρωσης.
Δε λαμβάνουν υπόψη, ούτε την καταστροφική συγκυρία που περνά η χώρα και τις δυσκολίες της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών.
Καλυμμένοι πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας, προσπαθούν να μετατοπίσουν το βλέμμα των Δημοτών, από το φεγγάρι, στο δάκτυλο που το δείχνει, προσπαθώντας να τους κατευθύνουν έτσι  στην ιδιοτελή κατεύθυνση που υπηρετούν.
Γίνεται μια συνεχή Γκεμπελική προσπάθεια, να εκτρέψουν την προσοχή από το σοβαρό θέμα, σε κιτρινισμούς αίσχιστου είδους, για να υπηρετήσουν στην καλύτερη περίπτωση, ιδιοτελείς σκοπούς και στη χειρότερη δόλιους, σε βάρος της κοινωνίας.
Τελευταία, χρησιμοποιούν και το ύστατο όπλο του Γκεμπελισμού και ό,τι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κατάματα, έχουν πάρει ενδεχομένως εντολή να το παρουσιάσουν ως «γραφικό», δίνοντας έτσι όπλο στους εργοδότες τους για μείωση της αξιοπιστίας, αλλά έχουν μακριά νυχτωθεί.
Δε γνωρίζουν ότι υποσκάπτοντας θεσμούς που είναι πέρα από πρόσωπα, προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες για τον τόπο τους, διότι μετατρέπονται σε  Δούρειο Ίππο και θα υποστούν και αυτοί στο μέλλον το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Σε μια κοινωνία της οποίας είναι κάποιος μέλος , δεν μπορεί να μείνει επίτηδες ουδέτερος.
Δεν ζητάμε, ούτε χειροκροτητές, ούτε λιβανιστήρια, ζητούμε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ασκήσουν εποικοδομητικό έλεγχο, να δώσουν προτάσεις για το κοινό καλό του τόπου μας.  Ας αποτελέσουν και αυτοί, χέρι βοήθειας στον δοκιμαζόμενο Δημότη μας και όχι άλλο ένα ακόμα παράγοντα αποπροσανατολισμού, όχι ανώνυμα ή με ψευδώνυμα αλλά, με ονοματεπώνυμο και υπογραφή στις θέσεις και σε αυτά που εκφράζουν. Εμείς κρινόμαστε γιατί έχουμε οντότητα και θέλουμε να έχουμε συνομιλητές οντότητες και όχι φαντάσματα.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και όπως φαίνεται, θα συνεχίσουν να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.  Ζούμε όλοι στον ίδιο τόπο.  Δεν πρέπει να ψάχνουμε ή να κατασκευάζουμε εχθρούς μεταξύ μας, προσπαθώντας να αποδομηθεί η δύναμη που έχουμε όλοι μαζί ενωμένοι και να δίνουν λαβή, αποδυναμώνοντας τη φωνή μας, σ΄αυτούς που θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, δε βαρέθηκαν να θεωρείται ό τόπος μας η χωματερή υλικών και ψυχών;
Είμαστε δυνατοί, γιατί είμαστε άνθρωποι  του μόχθου και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες.
Είμαστε ακόμα άνθρωποι που ζουν σε γειτονιές και γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα.
Είμαστε περήφανοι γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, τουναντίον μας χρωστάνε πολλά και πολλοί.
Μένει να παραμείνουμε  ενωμένοι, ενάντια στα όποια συμφέροντα επιθυμούν την ταφόπλακά μας.
Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουμε και να παραδώσουμε τον τόπο στους απογόνους μας όπως τον οραματιζόμαστε.

πηγή:http://www.fyli.gr/%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/642-%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-23-%CE%9D%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2012



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μετά από δυόμιση μήνες επανακυκλοφορεί η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, σε έντυπη μορφή. Τυχαίο....δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή