Στο Γραμματικό ο πρώτος διαγωνισμός μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων - Τις επόμενες ημέρες και για Κερατέα - Φυλή-Άνω Λιόσια


Στη δημοσίευση της προκήρυξης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στο Γραμματικό, προχωρά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε η 22η Ιανουαρίου.



Το έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην περιοχή του Γραμματικού με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους.

Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά έτη από την
υπογραφή της.

Η ΕΔΣΝΑ θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την αναθέτουσα αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι ο ΕΔΣΝΑ, ως αναθέτουσα αρχή, δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις και για τις υπόλοιπες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, στη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και την Κερατέα.
ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr





ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ




ΕΔΣΝΑ: Στις 22/1/2013 ο δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό
Εκτύπωση
Στη δημοσίευση της προκήρυξης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό) προχώρησε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ για την Αττική.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, το αντικείμενο του έργου αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Βορειοανατολικής Αττικής, στην περιοχή του Γραμματικού με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Η επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα γίνει με την διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: 1) Την Α΄ ΦΑΣΗ (προεπιλογή) κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και θα καταθέσουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Θα προεπιλεγούν 6 υποψήφιοι, εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός υποψηφίων. 2) Την Β΄ ΦΑΣΗ, η οποία διακρίνεται σε δύο επιμέρους στάδια: Διάλογος (Στάδιο Ι) και Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών-Ανάθεση (Στάδιο ΙΙ), σύμφωνα με τα τεύχη Β’ Φάσης. Για τη σύναψη της σύμβασης Σύμπραξης ο ΙΦΣ θα συστήσει Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (ΑΕΕΣ).
Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού. Διευκρινίζεται ότι η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας. Κατά την παρούσα φάση η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους. Η ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί περαιτέρω μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά (27) έτη από την υπογραφή της. Η ακριβής συνολική διάρκεια της Σύμπραξης καθώς και οι όροι για την ενδεχόμενη παράταση αυτής θα καθορισθούν ειδικότερα στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.
Η αναθέτουσα αρχή θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/και εθνική χρηματοδότηση. Η καταβολή της συνεισφοράς της Αναθέτουσας Αρχής θα γίνει τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο του Έργου, όπως θα προσδιορισθεί ειδικότερα στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών και στο Σχέδιο Σύμβασης Σύμπραξης. Σημειώνεται ότι το ύψος της χρηματοδοτικής συμβολής της Αναθέτουσας Αρχής θα προσδιορισθεί στο πλαίσιο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
Hημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ορίστηκε για την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:00.
Παραλαβή της αναλυτικής προκήρυξης του διαγωνισμού μπορεί να γίνει μέχρι και δέκα πέντε (15) ημερολογιακές ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ήτοι έως και 7 Ιανουαρίου 2013, από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.). Υποβολή συμπληρωματικών ερωτήσεων και διευκρινίσεων μπορεί να γίνει έως δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και το διαγωνισμό περιλαμβάνονται στην Προκήρυξη Ανταγωνιστικού Διαλόγου - Φάση Α που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26-11-2012.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι «Ξεκινάμε μια δύσκολη, απαιτητική και εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η Αττική σύγχρονες και αντάξιες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων της. Ο χρόνος όμως δεν είναι με το μέρος μας.Καλούμαστε να δρομολογήσουμε τις λύσεις σε ορίζοντα 25ετίας σε ένα πρόβλημα, που για 30 χρόνια δεν έλυσε κανείς. Ελπίζουμε το Υπουργείο Ανάπτυξης, με οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα πολύ καλή συνεργασία, να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τα έργα να κολλήσουν σε δικαστικές εμπλοκές και διενέξεις».
Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις και για τις υπόλοιπες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, στη Φυλή, στα Α. Λιόσια και στην Κερατέα, για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
πηγή:http://www.esdkna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια