«Αποικιοκρατία ή ΣΔΙΤ;»




Να εξαιρεθεί η Φυλή 

Σοβαρές πάντως διαφωνίες για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτών διατυπώνουν μέλη του ΕΔΣΝΑ, λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των διαγωνισμών αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση για να καλύψουν την δική τους συμμετοχή. 

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου του δημάρχου Φυλής και Άνω Λιοσίων κ. Δημήτρη Μπουραίμη. «Αποικιοκρατία ή ΣΔΙΤ;» αναρωτήθηκε τονίζοντας ότι θα γίνουν έργα που ενώ το δημόσιο σχεδιάζει να βάλλει τα μισά λεφτά, το γενικό κουμάντο θα κάνουν
ιδιώτες.

«Όταν μετά από 27 χρόνια τα έργα αυτά θα παραδοθούν στο δημόσιο θα είναι πλήρως απαξιωμένα καθώς έως τότε οι τεχνολογίες και οι τεχνικές θα έχουν αλλάξει δραστικά». Ο δήμαρχος Φυλής αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της διαχείρισης απορριμμάτων καθώς η Φυλή, είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός εν λειτουργία «σκουπιδοφάγος» της Αττικής με υποδομές, που σύμφωνα με το δήμαρχο έχει ημερομηνία λήξης το 2014. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε η Φυλή να εξαιρεθεί από την διαδικασία της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού καθώς όπως είπε ότι προβλεπόταν από το σχεδιασμό η Φυλή το έχει κάνει (εργοστάσιο και ΧΥΤΑ). 

«Τα ΣΔΙΤ δεν είναι ιδιωτικοποίηση» 

«Σε όσους μιλάνε για συμφέροντα και άλλες σκοπιμότητες απαντάμε ξεκάθαρα. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Άλλοι μπορεί να χρωστάνε. Εμείς όχι. Προχωράμε ανεπηρέαστοι, με διαφάνεια, με διάλογο, με αυστηρή τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός, ο οποίος ζήτησε από τους δημάρχους να «βάλλουν πλάτη» έστω και αν διαφωνούν. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια