ΤΟ ΙΔΙΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ"

Επειδη σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συναντήσω ΤΟ ΙΔΙΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ" εχω να καταθέσω τις εξης ερωτήσεις :

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟ;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟ;

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ MAΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ;

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ;


και ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ παραθετω ενα συντομο ιστορικο της "ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΥΔΑΠ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!

Απρίλιος 2011

Η ΕΥΔΑΠ προχωρεί στην κατάσχεση του ποσού των 32.805.592,79 ευρώ που της οφείλεται στις τράπεζες ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, Τ.Τ. HELLENIC POSTBANK Α.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΑ Ε.F.G. EUROBANK ERGASIAS, και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όπου και δεν βρέθηκαν ποσά για κατάσχεση.



Ιούνιος 2011, Δημοτικό Συμβούλιο
Γνωστοποιείται το γεγονός ότι η διοίκηση του Χρήστου Παππού παρέλαβε το 2007 χρέος στην ΕΥΔΑΠ ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ και τέσσερα χρόνια μετά, ότι πλέον το ποσό ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ …



Το ποσό που χρωστά λοιπόν, ο πρώην δήμος Άνω Λιοσίων για την αποχέτευση, με τα στοιχεία που παρουσίασε τότε ο κ. Μπουραίμης.

Επίσης :

1) Το 2006 η τότε διοίκηση του δήμου Άνω Λιοσίων παρέδωσε χρέος από την ΕΥΔΑΠ 12 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις ενώ το 2010, το χρέος είχε ανέλθει στα 28 εκατομμύρια μαζί με τις προσαυξήσεις.

2) Το 2007, αν και είχε κάνει χρήση 2.456.000 ευρώ, πλήρωσε 881.000 ευρώ.

3) Το 2008, αν και είχε κάνει χρήση 3.252.000 ευρώ, πλήρωσε 558.000 ευρώ.

4) Το 2009, αν και είχε κάνει χρήση 3.000.000 ευρώ, πλήρωσε 134.000 ευρώ.

5) Το 2010, αν και είχε κάνει χρήση 2.697.000 ευρώ, πλήρωσε 15.000 ευρώ.



Στο ίδιο Δημ. Συμβουλιο ο κ. Μπουραίμης υπογράμμισε «Αν έχεις εισπράξει περισσότερα χρήματα από όσα έχεις αποδώσει και δεν τα έχεις δικαιολογήσει σε συντήρηση ή αλλαγή δικτύου, πάει να πει ότι έχεις κλέψει τους δημότες σου. Αν, για παράδειγμα, το 2010 έχεις εισπράξει πάνω από 15 χιλιάδες και δεν τα έχεις αποδώσει, έχεις κάνει χοντρή παρανομία και πας για απιστία. . Όταν γίνεται ένα έργο αποχέτευσης, το 22% αποδίδεται στην ΕΥΔΑΠ αλλά από τον πρώην δήμο Άνω Λιοσίων, δεν αποδιδόταν»»



Ενώ, ο Χρήστος Παππούς επεσήμανε, την ανάγκη να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση δημοτών, γι΄ αυτό και πρότεινε να επιδοτηθούν τα 3 χιλιάδες σπίτια που έχει το Ζεφύρι, να αγοραστεί το δίκτυο του Ζεφυρίου και παράλληλα να μειωθεί 10% το ενιαίο τιμολόγιο. Ο πρώην δήμαρχος υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της διοίκησής του όσον αφορά στο χρέος στην ΕΥΔΑΠ, υποστήριξε ότι είχε κάνει διακανονισμό τον οποίο μέχρι τα μέσα του 2009 πλήρωνε κανονικά.
-Ερώτηση : Πλήρωνε κανονικά ? Υπήρχε χρήμα ? ή και αυτά θα τα χρεωναμε ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ?



Ιούλιος 2011
Γίνεται ακόμα μια προσπάθεια από την ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει σε κατάσχεση εσόδων του δήμου Φυλής. Επρόκειτο για μια αιφνιδιαστική και ανεξήγητη απόπειρα της Επιχείρησης Ύδρευσης, καθώς εκκρεμεί αναβολή της τελικής συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Παρά την αναβολή, όμως, για συζήτηση, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε μονομερώς στην έκδοση κατασχετηρίων στον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΣΔΚΝΑ) και στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ, από τα οποία διέρχονται τα αντισταθμιστικά και οι ΚΑΠ αντίστοιχα.



Νοέμβριο του 2011
Επιστολή του δημάρχου Φυλής στην ΕΥΔΑΠ για τη ρύθμιση του χρέους 

Την ευθύνη των διοικήσεων του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων από το 2004 και μετά αλλά και της ΕΥΔΑΠ, οι υπηρεσίες της οποίας επέδειξαν αδικαιολόγητη ανοχή με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ένα τεράστιο χρέος, είχε επισημαίνει με επιστολή του με Θέμα : «Ρύθμιση εκκρεμών θεμάτων» προς την ηγεσία της Επιχείρησης. Ο Δημήτρης Μπουραίμης κάνει λόγο για χρέος που αναμένεται να κινηθεί σε απαγορευτικά επίπεδα, χαρακτηρίζει ανέφικτη την επίλυσή του με τον συνήθη τρόπο διακανονισμού, ζητά συμψηφισμό μέρους της οφειλής, με ένα τέλος ή αποζημίωση, που πρέπει να καταβάλλει η ΕΥΔΑΠ από τη χρήση ιδιοκτησίας του δήμου, που εκτείνεται παράπλευρα του τμήματος του αγωγού του Μόρνου και προτείνει την σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας, με το οποίο θα ρυθμίζονται όλα τα εκκρεμή θέματα.

Επίσης επισημάνει ότι λύση μέσω των αναγκαστικών μέτρων κατάσχεσης δεν μπορεί να υπάρξει, διότι ο δήμος μας δεν έχει διαθέσιμα κεφάλαια σε τράπεζες και δεν ξέρει τι να τα κάνει αλλά, μόλις και μετά βίας, εξοικονομεί έσοδα για να πληρώνει την μισθοδοσία του προσωπικού (άνω των 1000 ατόμων) και, μάλιστα, αυτό δεν το πετυχαίνει πάντα εμπρόθεσμα, καθώς και κάποιες λειτουργικές δαπάνες.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....................................

πηγή:https://www.facebook.com/groups/162731643859966/permalink/223377881128675/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια