Βανδαλισμοί στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων

tzami spasmeno

Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   

Μήνυση κατ΄ αγνώστων για φθορά δημόσιας περιουσίας κατέθεσε η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων, στο οποίο άγνωστοι επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς, προκαλώντας φθορές στα τζάμια του ισογείου, του 1ου ορόφου και του κυλικείου. Είναι, ωστόσο, χαρακτηριστικό ότι οι δράστες είχαν ως καθαρό στόχο να προκαλέσουν βανδαλισμούς, καθώς εκτός από ορισμένα είδη που έλειπαν από το
κυλικείο, δεν υπήρχαν άλλα σημάδια διάρρηξης.
Στις 7 το πρωί της περασμένης Κυριακής, στο φύλακα της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, ο οποίος εκτελούσε περιπολία και περνούσε μπροστά από το Λύκειο, κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι η κεραία ήταν πεσμένη. Επειδή δεν έχει κλειδιά του σχολείου, πήδηξε από τα κάγκελα και μπαίνοντας στο χώρο, διαπίστωσε ότι έχουν σπάσει τζάμια σε αίθουσες του ισογείου και του 1ου ορόφου, στα γραφεία των καθηγητών και το κυλικείο.
Αμέσως, ειδοποίησε τη δημοτική αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σχολείο ενώ ειδοποιήθηκαν, επίσης, ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Τσίγκος και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Θεοδόσης Δρόλιας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το συγκεκριμένο σημείο, οι δυο ομάδες της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης είχαν περάσει τουλάχιστον πέντε φορές από το μεσημέρι του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο σημείο έφτασαν αμέσως η δημοτική αστυνομία και ο διευθυντής του σχολείου, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν σημεία διάρρηξης, ούτε είχε κλαπεί κάτι, πέρα από κάποια τρόφιμα στο κυλικείο.
Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων σχολικών φυλάκων στα σχολεία, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Την έλλειψη επαρκούς αριθμού φυλάκων επισημαίνει, άλλωστε και ο Θεοδόσης Δρόλιας.
«Οι σχολικοί φύλακες είναι 22, αριθμός που δεν επαρκεί για να φυλαχτούν οι 46 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όποια κατανομή και να γίνει στα σχολεία, είναι ευνόητο ότι θα υπάρχουν ελλείψεις» τονίζει. Παρόλα αυτά, ο ίδιος προσθέτει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνδυασμό με τη δημοτική αστυνομία και την ιδιωτική εταιρία φύλαξης, να προλαμβάνονται ή να αποτρέπονται παρόμοια περιστατικά.
Την ανάγκη συντονισμένης και διαρκούς περιπολίας των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ., της Δημοτικής Αστυνομίας και της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης την οποία πρόσφατα προσέλαβε ο δήμος, ως ουσιαστικό μέτρο πρόληψης για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά, επεσήμανε και η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων. Ζήτησε, επίσης, να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία σχολικοί φύλακες και νυχτοφύλακες και να καλυφθεί το κόστος των προστατευτικών υποδομών.

πηγή:http://www.doxthi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια