ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !!!!!



Ενημερωνόμαστε, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα λέει, θα εκπονηθούν μελέτες, θα δημοπρατηθούν κλπ. 2 εργοστάσια καύσης απορίμμάτων και 1 νέος χώρος υγιεινομικής ταφής, μάλλον ως προέκταση των προηγούμενων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων !! Ακούγονται ΣΥΧΝΑ, ΠΥΚΝΑ κάποιες φωνές, για τα έσοδα που μπορεί να έχει και θα πρέπει να διεκδικήσει ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, μέσω του Α ή Β
τρόπου ως αντισταθμιστικά οφέλη !! Στην επεξεργασία απορριμμάτων πλέον, θα συμμετάσουν Ιδιωτικές εταιρείες και θα προωθηθούν νέες σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας , όπως απ ότι φαίνεται η Καύση. Υπάρχουν Βέβαια και άλλες σύγχρονες μέθοδοι, όπως η λιπασματοποίηση, η πυρόλυση, η υδρόλυση, η μεθανογένεση κ.α. που εφαρμόζονται σε χώρες του εξωτερικού, εδώ και χρόνια, όπως και η μέθοδος της υγιειονομικής ταφής απορριμμάτων που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ( και εφαρμόζεται στη χώρα μας ,αλλά και σε άλλες χώρες και αποτελεί μια παλαιά μέθοδο που συνδυάζεται και αυτή με τη συμπίεση ,τη θραύση, τη λιπασματοποιήση,την αερόβια διάθεση,την δεματοποιήση κλπ. ΑΠΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ έχει νομίζω, εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου και με συνέπεια, καμμιά μέθοδο επεξεργασίας, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, την υγιεινή, την προστασία του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, από την κατείσδυση των διασταλαζόντων υγρών στο υπέδαφος, την ρύπανση των υπόγειων υδάτων, την αποφυγή καθιζήσεων και διαβρώσεων εντός του χώρου διάθεσης, τον πολλαπλασιασμό τρωκτικών και εντόμων, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΣΜΩΝ KAI ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΘΥΜΙAΣΕΩΝ ΑΕΡIΩΝ (CH4,CO2,SO2...). ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΥΛΗΣ, όταν αναφερόμαστε στον υπερκορεσμένο περιβαντολλογικά αυτό χώρο, τον αποκαλούμε ΧΩΜΑΤΕΡΗ !!!!!!!!!!!! Το 1991 όταν πρωτοήρθα, στον τόπο αυτό , που τότε μου άρεσε αισθητικά και περιβαντολλογικά, λόγω άπλετων αδόμητων χώρων και της κοντινής του θέσης στο βουνό της ΠΑΡΝΗΘΑΣ, η χωματερή δεν απασχολούσε κανέναν μας, διότι δεν την αντιλαμβανόμασταν (ο χώρος δεν ήταν κορεσμένος και οι ποσότητες απορριμμάτων που εναποτίθενταν στον σημερινό πάνω-κάτω χώρο, σαφώς πιο μικρές) ! 
ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΘΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ 100%, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ , ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!

 ευχαριστώ..

πηγή:https://www.facebook.com/groups/162731643859966/226227230843740/?notif_t=group_activity

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια