ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ KAI ΖΕΦΥΡΙΟΥ


Μέσα σε ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας και σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, Σύναξη τῶν Προέδρων καί τῶν Μελῶν τῶν Ταμείων Ενοριακής Δράσεως (Φιλοπτώχων) της Αρχιερατικής Περιφέρειας Φυλής και Άνω Λιοσίων.

Την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της συνάντησης είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας, π. Νικόλαος Κοτίνης ενώ τα της φιλοξενίας επιμελήθηκε ο προϊστάμενος του Ναού,
π. Δημήτριος Παναγακόπουλος.

Της Συνάξεως προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας ενώ η παρουσία των προέδρων και των μελών των Επιτροπών ήταν μαζική.

Τον κύριο λόγο όπως ήταν αναμενόμενο, είχε ο εμπνευστής της Σύναξης, Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής και Άνω Λιοσίων π. Νικόλαος Κοτίνης, ο οποίος, μέσα από την παράθεση διαφόρων σκέψεων και προτάσεων, κατάφερε να συμπυκνώσει λιτά αλλά και περιεκτικά τό νόημα της λειτουργίας των ταμείων ενοριακής δράσεως αλλά και την καταλυτικής σημασίας προσφορά των λαϊκών μελών προκειμένου να επιτευχθεί ο θεάρεστος σκοπός της σύστασης των ταμείων.
Η αναφορά του ομιλητή κινήθηκε βασικά σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορούσε την ίδια την παρουσία των λαϊκών μελών στο φιλανθρωπικό έργο, παρουσία η οποία μπορεί και πρέπει να γίνει ενεργότερη και ουσιαστικότερη, όχι μόνο στον τομέα προσφοράς αλλά ακόμα και στη λήψη αποφάσεων.
Ο δεύτερος άξονας κινήθηκε γύρω από το καυτό θέμα της διαχείρισης των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας και συμπαράστασης στά προβλήματά τους. Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα αυτό ο π. Νικόλαος, τονίζοντας την αξία του ανθρωπίνου προσώπου και τον σεβασμό προς αυτό καθώς και τη λεπτότητα με την οποία πρέπει να προσεγγίζουμε τους ανθρώπους αυτούς, που άθελά τους βρέθηκαν στη δίνη της παρούσης κρίσεως και στο περιθώριο της ζωής. Ακόμα, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των ταμείων αγάπης φέρνοντας το παράδειγμα των «συγκοινωνούντων δοχείων» προκειμένου να θεραπεύονται πιο αποτελεσματικά οι διάφορες ανάγκες στο ευρύτερο επίπεδο της περιφέρειας.

Τα πιο πάνω επεκρότησε ο Σεβασμιώτατος χαιρετίζοντας τη Σύναξη, και εξαίροντας ως ιδιαίτερα σημαντική και παραγωγική την πρωτοβουλία του π. Νικολάου και τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά όπου μια Αρχιερατική Περιφέρεια δραστηριοποιείται με τη διοργάνωση τέτοιων συναντήσεων και ότι αυτού του είδους η «αποκέντρωση» μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη και παραγωγική.

Η όλη εκδήλωση κορυφώθηκε με δείπνο αγάπης που πλουσιοπάροχα παρέθεσε η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής στο φιλόξενο πνευματικό της κέντρο και πάντοτε με την άοκνη φροντίδα του π. Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα πλαίσια της συνάντησης, ο π. Νικόλαος προανήγγειλε την πραγματοποίηση παρομοίων συνάξεων και στο μέλλον ενώ κατέληξε λέγοντας ότι προγραμματίζονται συνάξεις και για άλλα στελέχη των ενοριών της Περιφέρειας, όπως π.χ. οι νεωκόροι, πράγμα το οποίο έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από όλους


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια