Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής: Όχι στην καρκινογόνο καύση



Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την οριστική καταδίκη της  περιοχής μας. Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Αττικής (ΕΔΣΝΑ) δημοσίευσε τις προκηρύξεις των διαγωνισμών για την κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων όπως προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός ( τα δύο εξ αυτών σε Άνω Λιόσια και Φυλή).
Με την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ διαιωνίζεται η επιβάρυνση της περιοχής μας καθώς τουλάχιστον για τα επόμενα 27 έτη, ο κύριος όγκος των απορριμμάτων της Αττικής και όχι μόνο, θα έρχεται σε Άνω Λιόσια και Φυλή (400.000 τόνοι στα Λιόσια και 700.000 τόνοι στη Φυλή ετησίως), η δε κατασκευή των μονάδων θα γίνει με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), δηλαδή θα παραχωρηθεί ένα ακόμα χρυσοφόρο «φιλέτο», αυτό των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής απαιτεί :



Άμεση και οριστική απομάκρυνση της χωματερής
Αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού
Χωροθέτηση νέου ΧΥΤΥ, ακόμα και εκτός Αττικής
Διαμόρφωση Εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων
Απορρύπανση της ευρύτερης περιοχής της χωματερής
Όχι στην καρκινογόνο καύση
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων
Καλούμε τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της Φυλής να ξεσηκωθούν, ώστε  να αποτραπεί το νέο έγκλημα που γίνεται σε βάρος της υγείας μας.
Καλούμε το Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου Φυλής, να εγκαταλείψουν τις «κόκκινες γραμμές» του διαδικτύου, να συγκαλέσουν έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο καλώντας φορείς και κατοίκους του Δήμου. Να πάρουμε όλοι μαζί οριστικές αποφάσεις για την απομάκρυνση της χωματερής.
Δημήτρης Τσιουμπρής
Βασίλης  Φάρκωνας
Δημοτικοί Σύμβουλοι


Πηγή: http://www.otyposnews.gr/archives/46737#ixzz2EJY6DICQ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια