Την Ελλάδα θα την σώσουν οι Έλληνες, όχι εσείς…




Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
«Την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι. Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες... Τώρα πια το μπορούμε!», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Σωστό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός αλλά έκανε σκόπιμα ή άθελα, ένα μικρό λαθάκι. Τον διορθώνουμε λέγοντας, πως πράγματι την Ελλάδα θα σώσουν οι Έλληνες όμως όχι αυτός και οι συνοδοιπόροι του.
Οι καταστροφείς της χώρας δεν μπορούν να την σώσουν. Μπορούν να την καταστρέψουν ακόμη περισσότερο γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν.
Φυσικά, έχουμε δώσει το δικαίωμα, να μας υπολογίζουν σαν ηλίθιους που δέχονται άκριτα ότι κάνουν κι ότι πουν.
Υποστηρίζω, ότι το θέμα με την φορολόγηση των παιδιών, που καθημερινά αναφέρεται στα παράθυρα των πρωϊνάδικων και στα δελτία ειδήσεων, μετά από μια προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά κι έντονη διαμαρτυρία των μεγάλων αρχηγών  των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κ.κ. Βενιζέλου – Κουβέλη, θα αποσυρθεί.
Και κάποιοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, θα πανηγυρίζουν, προκειμένου να παρασύρουν τους πολίτες στην σκέψη, πως αυτοί οι σπουδαίοι πολιτικοί άνδρες, έχουν κοινωνικές ευαισθησίες, πως σκέπτονται τον Έλληνα πολίτη, την Ελληνίδα μάνα.
Αυτοί οι πολιτικοί, που με την μεθόδευση που έκαναν κι οδήγησαν τη χώρα μας δεμένη χειροπόδαρα στα νύχια της Τρόικα. Να δούμε αν αυτή η πρόβλεψη θα επαληθευτεί ή όχι.
Μπορεί όμως να σωθεί η Ελλάδα;
Η κάθε χώρα, μπορεί να ανασυγκροτηθεί από τα ερείπιά της, αρκεί να αποβάλει όλα εκείνα τα πρόσωπα που ηθελημένα την κατέστρεψαν.
Όσοι πιστεύουν πως μια κατεστραμμένη χώρα, μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της, έχοντας για κυβερνήτες εκείνους που κερδοσκοπούν, που χρησιμοποιούν τους πολίτες σαν ζώα, που επιθυμούν την εκμετάλλευση του πλούτου της, είναι γελασμένοι.
Η Γερμανία, αλλά και άλλες μεγάλες χώρες που έχουν πτυχία κατακτητή και αποικιοκράτη, αντιμετωπίζουν προβλήματα ενέργειας. Η σταδιακή μείωση πηγών ενέργειας σημαίνει αρνητικούς δείκτες στην οικονομία τους. Αυτά για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται παρεμβάσεις. Και οι μόνες παρεμβάσεις που γνωρίζουν να κάνουν αυτοί οι λαοί είναι, να υποδουλώνουν, να καταστρέφουν χώρες και λαούς με μοναδικό στόχο την εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού τους και του φυσικού κι ορυκτού πλούτο τους.
Η Ελλάδα έχει την ευλογία να δέχεται τις ευεργετικές αλλά και χρήσιμες για την ηλεκτρική παραγωγή ζεστές ακτίνες του ήλιου καθώς διαθέτει και πολλές πλουτοπαραγωγικές περιοχές με φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ουράνιο κ.α.
Ήδη προωθούνται μέσω του ΕΣΠΑ προγράμματα ΣΔΙΤ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από φορείς όπως οι Δήμοι κι οι Περιφέρειες.
Αυτά όλα, θέλουν να τα αρπάξουν σαν σύγχρονοι πειρατές, οι «εταίροι» μας, οι «σύμμαχοί» μας. Σε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα, έκαναν πρώτα τους Έλληνες φτωχούς και κατόπιν θα αρπάξουν τον πλούτο της χώρας. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμά.
Την Ελλάδα μπορούν να σώσουν οι Έλληνες μόνο αν καταλάβουν, πως δεν πρέπει να φοβούνται την πείνα αλλά την αφαίρεση της ελευθερίας τους, την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
Σταδιακά, με αντισυνταγματικούς νόμους, καταργούνται πρώτα εργασιακά δικαιώματα και αύριο – μεθαύριο, ατομικές ελευθερίες.
Ας αναλογιστούμε, ότι υπεξαίρεσαν χωρίς ντροπή οι πολιτικοί της καταστροφής, τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, χρήματα που είναι καταθέσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών. Γιατί προβαίνουν οι πολιτικάντηδες σε ανακεφαλαίωση των Τραπεζών με την δικαιολογία ότι έτσι εξασφαλίζονται τα χρήματα των καταθετών και δεν προβαίνουν ταυτόχρονα και σε ανακεφαλαίωση των Ασφαλιστικών Ταμείων; Που ευθύνονται οι Ασφαλισμένοι για την χρεοκοπία της χώρας και ποια ελαφρυντικά έχουν οι καταθέτες των Τραπεζών;
«Την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι. Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες...».
Έχουμε καθαρή ματιά και δυνατή ψυχή για να το πράξουμε;
Ο χρόνος θα δείξει…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια