Κάλεσμα για συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα απορρίμματα.



Όσοι & όσες μπορούμε πρέπει να παραβρεθούμε στο αυριανό (19/12) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, 15:00) για να πιέσουμε τη δημοτική αρχή σε ΞΕΚΑΘΑΡΗ απόφαση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και την επικείμενη κατασκευή 2 μονάδων επεξεργασίας στην υπερφορτωμένη περιοχή μας. Να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ Λαϊκή Συνέλέυση και ενημέρωση/διαβούλευση όλων των δημοτών για ένα ζήτημα που αφορά την ΥΓΕΙΑ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ των κατοίκων σε Χασιά, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια (και όχι μόνο).

Παρά την πραξικοπηματική αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου (σε ώρα -3 το μεσημέρι- που είναι δύσκολο για την πλειοψηφία των πολιτών να παρακολουθήσουν), είναι επιτακτική η ανάγκη αν συμμετάσχει μεγάλο μέρος των
δημοτών της Φυλής για να δείξουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση δε μπορεί να παρθεί ερήμην του ΛΑΟΥ της πόλης μας.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για το ζήτημα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απορρίπτει την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη λογική μιας τεχνικής αντιμετώπισης του θέματος. Ειδικότερα απορρίπτουμε την καύση, είτε με τη μορφή της απευθείας καύσης σύμμεικτων απορριμμάτων, είτε με τη μορφή της καύσης δευτερογενών καυσίμων (RDF - SRF), μετά από μηχανική - βιολογική επεξεργασία (π.χ. βιοξήρανση). 

Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης επιβάλλει την παραγωγή μεγάλου όγκου απορριμμάτων, είναι αντίθετη στην ανακύκλωση, επιβλαβής για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και έχει υψηλό οικονομικό κόστος (υπολογίζεται πενταπλάσιο του σημερινού) για τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων και σχεδιασμό όλης της διαδικασίας από τα αιρετά περιφερειακά όργανα, για τις υποδομές και τις λειτουργίες σε επίπεδο περιφέρειας, και από τους δήμους για τις αντίστοιχες δημοτικές υποδομές και λειτουργίες.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και η ανακοπή της δημοπράτησης με ΣΔΙΤ έργων – όπως οι 4 μονάδες επεξεργασίας στην Αττική – που δεν είναι συμβατά με τη στρατηγική επιλογή της ανακύκλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια