Σγουρός:Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των 4 εργοστασίων


Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός:Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην ΑττικήΕκτύπωση
Θερμή επιστολή υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σήμερα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, κ. Γιάννη Σγουρού, σχετικά με τους 4 διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την κατασκευή των 4 εργοστασίων και ζητά ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να συμβασιοποιηθούν τα έργα μέσα στο 2013 και να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.
Οι υπηρεσίες της Ε.Ε. ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις έως σήμερα ενέργειες της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για τη δημοπράτηση των έργων μέσω ΣΔΙΤ με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
Μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι «Τα έργα αυτά είναι σημαντικά τόσο από πλευράς συμμόρφωσης με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων του ΠΕΠ Αττικής. Ως εκ τούτου, η δημοπράτηση και συμβασιοποίησή τους πριν από το τέλος του 2013 επείγει, ώστε να μην απολεσθούν τα σχετικά κονδύλια και η Αττική να αποκτήσει σύγχρονες μονάδες διαχείρισης στερεών αποβλήτων επιλύοντας έτσι το οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα».
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι «Σήμερα που κάποιοι επικαλούνται προσφυγές και καταγγελίες στις υπηρεσίες της
Ε.Ε. και ψαρεύουν σε θολά νερά, την καλύτερη απάντηση δίνει η ίδια η πραγματικότητα. Η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στις προσπάθειες που καταβάλλουμε εδώ και 6 μήνες για να γίνει πράξη ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων που έμενε για 10 χρόνια στα συρτάρια. Κάθε μέρα που περνά οι «επαγγελματίες» της «αντίδρασης» ξεμένουν και από ακόμη ένα επιχείρημα. Σήμερα την απάντηση την έδωσε η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφαιρώντας τους την απειλή που περιέφεραν τις τελευταίες ημέρες ότι θα προσφύγουν στην Ε.Ε. για να ακυρώσουν τους 4 διαγωνισμούς. Ας προσφύγουν λοιπόν. Εμείς απαρέγκλιτα εφαρμόζουμε την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία με στόχο την επίλυση του προβλήματος και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι όσοι ανέχθηκαν για δεκαετίες το καθεστώς της διαφθοράς, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών για την εξυπηρέτηση συμφερόντων λίγων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια