Οι Γιατροί του Κόσμου έρχονται στο Δήμο Φυλής



Στις 2 και 3 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Δήμο Φυλής  στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Άνω Λιοσίων (Βυζαντίου 42)

Απολογιστικά στοιχεία της 9ης δράσης της Vodafone, των Γιατρών του Κόσμου και του ΣΚΑΙ

Ολοκληρώθηκε η 9η δράση της Vodafone, των Γιατρών του Κόσμου και του ΣΚΑΙ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.
Ακολουθεί ο αναλυτικός απολογισμό των 9 δράσεων σε Νίκαια, Ίλιον, Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αιγάλεω, Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, Δήμο Κερατσινίου/Δραπετσώνας, Δήμο Πειραιά, Δήμο Π. Μελά και Δήμο Θερμαϊκού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 1.596 παιδιά,
Unknown Object
από τα οποία:
• 1.314 παιδιά επισκέφθηκαν παιδίατρο
• 1.069 παιδιά εξετάστηκαν από οδοντίατρο
•    654 παιδιά εμβολιάστηκαν
•    910 εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν
Oι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone συνεχίζουν την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών που το έχουν ανάγκη και εντείνουν τη δράση της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρεθεί κοντά στα παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
  • δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
  • δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
  • προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
  • εμβολιαστική κάλυψη 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Οι υπηρεσίες του προγράμματος απευθύνονται σε παιδιά που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ή είναι άπορα.
Η ενημέρωση για τα ανασφάλιστα παιδιά γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το γραφείο Πρόνοιας κάθε Δήμου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε γιατί λόγω ανεργίας έληξε ο ασφαλιστικός φορέας που ανήκαν, είτε γιατί λόγω χρεών στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκουν δεν μπορούν να έχουν ιατρική κάλυψη.
Τα άπορα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εισόδημα και καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Ειδικότερα, ο εμβολιασμός πραγματοποιείται σε παιδιά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, με ειδικότερη προτεραιότητα σε αυτά που έχουν μείνει πίσω στον εμβολιασμό.
Για την κάθε δράση είναι απαραίτητα:
  • βιβλιάριο υγείας παιδιού (καταγράφεται το ιστορικό κάθε παιδιού και γίνεται ο έλεγχος των εμβολίων)
  • βιβλιάριο ασφάλειας γονέων (έλεγχος ασφάλειας)
  • ο εμβολιασμός πραγματοποιείται μόνο σε ανασφάλιστα παιδιά.
  • Μερικοί γονείς επιδεικνύουν και τις κάρτες ανεργίας
Αν κάποιο παιδί πρέπει να παραπεμφθεί σε κάποια άλλη ειδικότητα, ή χρειάζεται επιπλέον εμβολιασμό ή παρακολούθηση, τότε οι γονείς ενημερώνονται για τα Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου, όπου και μπορούν να προσέρχονται.
Για 10η χρονιά, μέσω της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας, έως σήμερα, περισσότερα από 48.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.
H πολυετής αυτή προσπάθεια της Vodafone και των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύεται με τη συμμετοχή του ΣΚΑΪ, για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί σε 15 επιλεγμένους Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με σκοπό ακόμα περισσότερα παιδιά να ενημερωθούν και να λάβουν τη φροντίδα της Κινητής Μονάδας.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/213109/sunehizodai-oi-dorean-exetaseis-kai-oi-emvoliasmoi-paidion/#ixzz2JJGkmwrZ
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια