Tα σκάνδαλα στον Δήμο Άνω Λιοσίων καλά κρατούν! "Χαστούκι" η έκθεση των ελεγκτών για τη διακίνηση χρημάτων από το δημοτικό ραδιόφωνο!




Εν αναμονή του δεύτερου πορίσματος, που αφορά πλέον στο Δήμο Άνω Λιοσίων και τις προσλήψεις ή μετακινήσεις εργαζομένων που έχουν πραγματοποιηθεί, δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Δημοτική Ραδιοφωνία ΞΕΝΙΟΣ. 
Τα όσα αναφέρουν οι ελεγκτές στην έκθεσή τους, αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας, δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα αδιαφανή μέσα που χρησιμοποίησε η απερχόμενη δημοτική αρχή, προκειμένου να διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, χωρίς να δίνει πουθενά αναφορά, παρακάμπτοντας νόμους και αποφάσεις. ΌΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ! ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, έχει δεσμευτεί σε όλους τους τόνους πως θα είμαστε αμείλικτοι με όλους εκείνους που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα και ήδη έχουν βγει πορίσματα ελέγχων και η δικαιοσύνη καθυστερεί, για όποιον λόγο και αν το κάνει. Πάγια θέση του κινήματος είναι η ορθή διαχείριση του υστερήματος του Ελληνικού Λαού που δίνει μάχες για να είναι συνεπείς στην απόδοση των φόρων του ΚΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΚΑΘΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ από όπου και αν προέρχεται.Με το σκεπτικό «διοίκηση είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε» - φαινόμενο στο οποίο οφείλεται και η  διάβρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης - διαμόρφωναν στην κοινή γνώμη αντιλήψεις ατιμωρησίας, δημιουργώντας ρωγμές στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού όλα μπορούσαν – υποτίθεται - να καλυφθούν. Ένα σκεπτικό, για το οποίο ο ΞΕΝΙΟΣ , ήταν το μόνο αλλά και το πλέον κατάλληλο μέσο να αναπτυχθεί και μαζί του να αναπτυχθεί μια δραστηριότητα, η οποία σύμφωνα με το πόρισμα χαρακτηρίζεται από σωρεία παρανομιών.

Ταυτόχρονα όμως ο ΞΕΝΙΟΣ αποτέλεσε στην πραγματικότητα και το Βατερλό της διοίκησης, αφού τα όσα έπραξε καταγγέλθηκαν από την πλειοψηφία των εργαζόμενων του σταθμού (σ.σ βάσει αυτών των καταγγελιών οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ξεκίνησαν την έρευνα στον σταθμό και τον Δήμο) με αποτέλεσμα να μπουν σε μια πολυετή αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, η οποία τους άφηνε (και τους αφήνει ακόμα) απλήρωτους.

Το πόρισμα
Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες όμως των εργαζομένων στη Ραδιοφωνία ενεργοποίησαν τους απαραίτητους διοικητικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές δημόσια διοίκησης να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα όσα συνέβαιναν στον ΞΕΝΙΟ.

Έτσι σύμφωνα με το πόρισμα, «κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2007 έως 30-4-2010 ο Δήμος Άνω Λιοσίων επιχορήγησε τη ΔΕΡΑΛ, από έσοδα που προέρχονταν από αντισταθμιστικά οφέλη, με το ποσό των 25.700.000 ευρώ. 

16.900.000 ευρώ διατέθηκε για δραστηριότητες που δεν εξυπηρετούσαν το σκοπό της Επιχείρησης αλλά του Δήμου Άνω Λιοσίων - και όχι μόνο. Το Δημοτικό Συμβούλιο προέβαινε σε συνεχείς επιχορηγήσεις, αυξάνοντας σχεδόν στο τριπλάσιο το αρχικά προϋπολογισθέν ποσό της επιχορήγησης και χωρίς περαιτέρω έλεγχο , αναφορικά με την τελική διάθεση του ποσού των 25.700.000 ευρώ».

Όπως επισημαίνουν οι ελεγκτές, από το προαναφερόμενο ποσό των 16.900.000 ευρώ, ποσό της τάξης 5.537.271,43 ευρώ διατέθηκε με παράνομο τρόπο για λειτουργικά έξοδα, έργα, προμήθειες, υπηρεσίες, δωρεές, επιχορηγήσεις, κ.λ.π που αφορούσαν σε δραστηριότητες του Δήμου, των Νομικών Προσώπων, φορέων της περιοχής αλλά και τρίτων. 

Στη συνέχεια, οι ελεγκτές εξειδικεύουν τις δαπάνες όσον αφορά στις δωρεές και τις επιχορηγήσεις που ανήλθαν σε 1.377.350 ευρώ. 

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι 29.750 ευρώ διατέθηκαν για συνεστιάσεις αθιγγάνων τον Δεκέμβριο του 2007, για προκατασκευασμένη εκκλησία 53.550 ευρώ, για τετράδια, μολύβια, στυλό 27.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2008, για αγορά σαρδέλας 8.500 ευρώ , για έξοδα κηδειών 9.500 ευρώ, για αγορά κοστουμιού 365 ευρώ, για αγορά Η/Υ και λογισμικού 202.000 ευρώ το διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2007, για πασσάλους καστανιάς 45.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2009, για αποκομιδή μπαζών 120.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2008, για αγορά φυτών 49.000 ευρώ από Μάιο έως Δεκέμβριο του 2008.

Επίσης, ξεχωριστή μνεία γίνεται στο πόρισμα για τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, τον πρόεδρο της ΔΕΡΑΛ, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές ανακάλυψαν ένα σωρό από εντολές προμήθειας με υπογραφές των προαναφερθέντων ενώ σε 387 περιπτώσεις δεν βρέθηκαν οι σχετικές εντολές.

Επίσης, 148 εντολές με το λογότυπο της ΔΕΡΑΛ αφορούν προμήθεια βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, από το ίδιο πρατήριο το 2007 (που αφορούσαν: 86 εντολές σε αυτοκίνητα του Δήμου Άνω Λιοσίων, δυο στο αυτοκίνητο που έχει η ΔΕΡΑΛ και 60 σε αυτοκίνητα αγνώστου ιδιοκτησίας). 

Το πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, στο ΣΔΟΕ για επιπλέον διερεύνηση , στον ΑΣΕΠ, όσον αφορά τις προσλήψεις και στους Οικονομικούς Επιθεωρητές .
πηγή:http://xryshaygh.blogspot.gr/2013/01/t.html ,http://doxthi.gr/topika/anw-liosia/968-qq-----------

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια