ΠΕ Δυτικής Αττικής: Σύσκεψη για 3ετές πρόγραμμα υλοποίησης έργων υποδομής



Με στόχο την εκπόνηση τριετούς προγράμματος υλοποίησης έργων υποδομής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής,  υπό την αντιπεριφεριάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου  και τη συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης υποβλήθηκαν  μελέτες και προτάσεις έργων προς αξιολόγηση, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ ή άλλου επιχειρησιακού προγράμματος.
Η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε επίσης από τους δημάρχους ενημέρωση για την πορεία του πολεοδομικού σχεδιασμού στα όρια των Δήμων της Δυτικής Αττικής και πιθανές
εκκρεμότητες που αφορούν σε γενικά πολεοδομικά σχεδία, ρυμοτομικά σχέδια και πράξεις εφαρμογής καθώς και ενημέρωση για το αποχετευτικό Θριασίου.
«Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού κι εμένα προσωπικά είναι να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ χρηματοδότησης που μας αναλογεί όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τους εθνικούς πόρους, ώστε να προχωρήσουν σημαντικά έργα υποδομών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν στη Δυτική Αττική», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής  και συνέχισε: «Η σημερινή σύσκεψη ήταν πολύ παραγωγική. Είμαι ικανοποιημένη και πιστεύω σ’ αυτό που πολλές φορές έχω τονίσει ότι αν συνεργάζονται στενά οι αυτοδιοικήσεις α’ και β’ βαθμού, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την περιοχή».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι δήμαρχοι Ελευσίνας – Μαγούλας κ.κ. Γιώργος  Τσουκαλάς, Μάνδρας Ειδυλλίας Δρίκος Γιώργος Δρίκος και Μεγάρων Γιάννης Μαρινάκης. Τους Δήμους Φυλής και Ασπροπύργου εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι τεχνικών έργων κ.κ. Κυριάκος Χατζηλέρης και Γιώργος Τσόκας.
Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν: ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος Θεόδωρος Καρδοματέας, ο διευθυντής Κατασκευής Έργων Οδοποιίας Κώστας Φλώρος, η τμηματάρχης του Τμήματος Οδοποιίας και Μηχανημάτων Έργων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής κ. Καράλη και άλλοι τεχνικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

πηγή:http://www.aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια