Στο… ίδιο έργο θεατές


Στο… ίδιο έργο θεατές – Η χθεσινή βροχή έφερε για ακόμη μια φορά αναστάτωση και βάσανα στους κατοίκους Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου


Ήταν γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν οι ουρανοί άνοιξαν και το νερό έπεφτε ασταμάτητα πάνω από την Αττική. Θεωρητικά, η ιδέα της βροχής για τους ανθρώπους που απολάμβαναν στην αγκαλιά του Μορφέα τη σπιτική θαλπωρή ήταν απολαυστική, ωστόσο η πραγματικότητα για αρκετές συνοικίες σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι είναι πολύ-πολύ διαφορετική.

Το πρωί και μετά τη νεροποντή, οι δυσοίωνες προβλέψεις όσων γνωρίζουν την κατάσταση στις δύο πόλεις επιβεβαιώθηκαν πλήρως και το «μενού» περιλάμβανε διάφορα: Σπίτια πλημμυρισμένα, δρόμους μη προσπελάσιμους λόγω του νερού και πάσης φύσης προβλήματα που βέβαια, δεν είχαν αιτία μόνο το -πραγματικά πολύ- νερό, αλλά την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία η διοίκηση του Δήμου Φυλής και ο ίδιος ο Δήμαρχος φαίνεται να έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα.

Η μπουλντόζα απομακρύνει ό,τι κατέβασε το ρέμα στο Πανόραμα
Πως γίνεται σε μια περιοχή που παραδοσιακά δοκιμάζεται από πλημμύρες να μην έχουν προβλεφθεί ούτε καν τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση ανάλογων ακραίων καιρικών φαινομένων; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα στα χείλη των δικαίως αγανακτισμένων δημοτών, οι οποίοι βλέποντας την αδυναμία της διοίκησης να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό, σκέφτονται να… σκάψουν δρόμους, να δημιουργήσουν τοιχώματα και γενικότερα να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση απελπισίας μπορεί να λιγοστέψει τα προβλήματά τους.

Ο επικεφαλής της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" Σάββας Ι. Σάββας ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος του Δ.Σ. του δήμου Φυλής, που βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων του Πανοράματος
«Σήμερα δεν μπορούσα να πάω το παιδί στο σχολείο. Δεν γινόταν να περάσω τον δρόμο ούτε με αμάξι, ούτε με τα πόδια φυσικά…» μας εξομολογήθηκε μητέρα που κατοικεί στο Πανόραμα των Άνω Λιοσίων, περιοχή όπου επλήγη σημαντικά από τη νεροποντή. Και φυσικά αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα για τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν έλθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τις ίδιες, ακριβώς, καταστάσεις.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στο κέντρο των Άνω Λιοσίων!
Τραγική η κατάσταση στην πλατεία Ευαγγελίστριας, με τους δρόμους να θυμίζουν περισσότερο... λίμνη!


Μια από τα ίδια και στη Δροσούπολη. Στην πλατεία της Ευαγγελίστριας οι δρόμοι θύμιζαν… λιμνοθάλασσα και το όλο σκηνικό παρέπεμπε σε άλλες εποχές. Όσο για το πολύπαθο Ζεφύρι και ειδικά στο σημείο όπου τα σπίτια απειλούνται μετά την κατάρρευση του προστατευτικού τοιχίου του ρέματος της Εσχατιάς, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, δεδομένου πως προκύπτει άμεσα θέμα ασφάλειας για τους κατοίκους της οδού Ανεξαρτησίας.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει πολλάκις τονίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, ενώ έχουμε επανειλημμένα επισημάνει πως τέτοιου είδους έργα θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της διοίκησης και στις βασικές της προτεραιότητες, καθώς η διαβίωση των πολιτών έχει γίνει ανυπόφορη. Μένει να δούμε αν τελικά οι αρμόδιοι και ο Δήμαρχος επιτέλους αφυπνιστούν ή απλά θα περιμένουμε πότε θα έρθει η επόμενη βροχή να καταστρέψει περιουσίες και να βγάλει για ακόμη μια φορά τον κόσμο έξω από τα σπίτια του…
πηγή:http://savvassavvas.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια