"Δεν θέλουμε παραπάνω αντισταθμιστικά. Να τηρηθούν συμφωνίες και νομιμότητα" (βίντεο)

bouraimis-peda
Δ. Μπουραίμης - ΠΕΔΑ: "Δεν θέλουμε παραπάνω αντισταθμιστικά. Να τηρηθούν συμφωνίες και νομιμότητα"PDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   

Δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου του ΕΔΣΝΑ για τον τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα των απορριμμάτων και, κυρίως, τις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο Φυλής εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μπουραίμης, ενημερώνοντας το Δ.Σ της ΠΕΔΑ για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έκανε λόγο για παραλήρημα της Περιφέρειας προς το δήμο και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, για άσκηση πολιτικής με το «έτσι θέλω» και επέστησε σε όλους τους δημάρχους την προσοχή τους στην σοβαρότητα του θέματος, «πριν φτάσουμε εκεί που δεν θα θέλαμε να φτάσουμε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ προτίμησε να δώσει τα λεφτά στους εργολάβους αντί στα αντισταθμιστικά, ως όφειλε.

«Ο περιφερειάρχης ως άλλος Ναπολέων βγαίνει και δείχνει το εσωτερικό του ΧΥΤΑ, μια
έκταση 3 χιλιάδων στρεμμάτων και λέει «ορίστε τα χάλια της τοπικής αυτοδιοίκησης», απαξιώνοντάς την, ενώ δεν σέβεται ούτε την περιοχή που τον φιλοξενεί» ανέφερε μεταξύ άλλων.

"Έχουμε πέντε εργοστάσια στην περιοχή και όχι μόνο έχουμε κάνει το καθήκον μας, έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας... Εγώ σας ενημερώνω, πριν φτάσω εκεί που δεν θα ήθελα να φτάσω...Έπρεπε να είχε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, πριν δώσει στους εργολάβους. Επέλεξε αντί να δώσει τα αντισταθμιστικά, να τα δώσει στους εργολάβους, με αμφισβητούμενα κόστη»

«Η διαχείριση απορριμμάτων δεν είναι ένα σύνηθες δημόσιο έργο, θα πρέπει να λάβει υπόψιν της το κοινωνικό παράγοντα και να έχει ίση προσέγγιση προς όλους... Δεν θέλουμε κανένα αντισταθμιστικό, πέρα από την συμφωνία που έχουμε κάνει... Θα εφαρμόσουμε τη νομιμότητα που λέει να μπαίνουν στο ΧΥΤΑ 3.500 τόνοι ημερησίως. Θα δούμε ποιος είναι αυτός που παραβιάζει τη νομιμότητα και δεχόμαστε 7.000 τόνους»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια